Društvo

Pozorišni dečiji festival kraj Oblačinskog jezera ovog vikenda

Tradicionalna manifestacija koju organizuje Narodna biblioteka Merošina dvanaesti put a četvrti put u festivalskoj formi.

Pozorišni festival za decu u Merošini održava se i ove godine kraj Oblačinskog jezera u subotu 7. septembra sa početkom od 16 sati. Ulaz je slobodan.

„Festival se održava na Oblačinskom jezeru, bisera ne samo Merošine već i celog regiona i zato pozivamo decu iz regiona da dođu i uživaju predivnom ambijentu i bogatom programu koji ih očekuje a koji kreće od 16 sati predstavom „Devojčica iz šume“ na koju se nadovezuje kabare za decu „Maša i medved“„, poručuju organizatori.

U pauzi, rukovodstvo opštine Merošina, na čelu sa predsednikom opštine, Sašom Jovanovićem, će prvacima tradicionalno podeliti rančeve sa školskim priborom.

Nakon dodele rančeva nastavlja se pozorišni program predstavom „Tri praseta“. Kada krene da pada mrak zajedno sa svetlećim robotima mališani će moći da uživaju u završnoj predstavi.

Decu će u pauzama između predstava zabavljati brojni animatori, maskote s moći će ukoliko žele da im se oslikaju lica.

„Ove godine je ministarstvo kulture prepoznalo značaj ovog festivala za tako malu opštinu kao što je Merošina i odlučilo da podrži ovaj festival u vidu pokroviteljstva i nadamo se da će tako ostati u godinama koje predstoje i da će ovaj festival prerasti u jednu regionalnu manifestaciju. Zahavalni smo i opštini Merošina i minustarstvu što prepoznaje važnost ovakvih događaja“, rekao je za Niške Vesti Miloš Milošević, direktor Narodne biblioteke.

U slučaju kiše, program festivala biće održan u renoviranoj sali Narodne bibilioteke u Merošini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com