DruštvoPolitika

Poznata ruta protesta u Nišu

I Nišlije će se sutra priključiti protestu koji se već nekoliko nedelja unazad organizuje u Beogradu, ali pod parolom “Niš protiv nasilja”. Građane je u subotu, 17. juna u 18 sati ispred Skupštine grada u Ulici Nikole Pašića, na okupljanje pozvalo više stranaka opozicije. Protest je prijavljen PU Niš.

Na posteru sa mapom kretanja naznačeno je da će se krenuti od mesta okupljanja kod zgrade gradskog parlamenta i ići će se do Palate pravde na Sinđelićevom trgu. U nastavku je trasom predviđeno kretanje prema „Mostu mladosti“, a potom će, starim delom Ulice 7. juli, građani prošetati do Gradske kuće.

„Ovo je upozorenje vlastima da ne ignorišu zahteve građane, jer će u protivnom akciju nastaviti i narednih nedelja i biće sve veća i veća“, poručili su.

“Pozivamo sve sindikate, prosvetne radnike, studente, djake, nevladine organizacije i sve Nišlije da svojim prisustvom, pošaljemo zajedničku poruku – nasilje u javnom prostoru mora da prestane”, navodi se u saopštenju koje su potpisale Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Da podsetimo, zahtevi protesta su smena članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a, zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Prvi protest „Srbija protiv nasilja“ održan je u Beogradu 8. maja 2023.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Pa koga pozivate svi sindikati u svim javnim preduzecima se prodali stranci zarad licnih interesa u firmama gde primaju plate svi do jednog clanovi ili simpatizeri sns,radnici ucenjeni ugovorima itd tu 10 posto nece smeti da izadje na ulice

    1. Apsolutno ! Mozda ima ,tri cetiri ,primera da su sindikalne vodje( lutkarsko pozoriste, zavod za urbanizam, toplana ,dom zdravlja) bez partijske knjizice, i drze se neutralno,ostali ,svi u sns ! Jos im ubacise ,partijski sindikat,Zajednicu sindikata Srbije, da razara sindikalizam i otima clanove ,pod patronatom menadzmenta !

  2. Уочавамо поједине чланове СНС да подржавају протест, уз објашњење да је наметнута градска власт срамота за Ниш.

  3. Не занима ме.
    Као што њих не занима насиље над Србима и српском децом на Косову .
    Смучили су ми се и напредњаци и ови западњаци…Све ” назови” опозиција.
    Биће поново 5.октобар.
    Све исто – само друго паковање.

  4. Sto ne organizujete NIS protiv BEOGRADA,picke prodane koje se borite navodno za prava gradjana.Napravili ste NIS gradom bednika,seljaka,nepismenih,glupih,rijaliti zvezda itd. Za koga da protestujem za beogradske majmune sto nam decu odvedose u taj jebeni Beograd zato sto ovde nema mesta za njih.Fuj gadite se svima,koji zele samo da rade i zive normalno u ovom gradu.Jebo vas Zivkovic,banana,Djilas,Vucic,Dacic,Vulin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com