Ekonomija

Poziv poljoprivrednicima da podnesu zahtev za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje do 1. marta

Zainteresovani poljoprivrednici u Srbiji mogu od danas do 1. marta da se prijave na Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Zahtevi za podsticaje podnose se na portalu ePodsticaji, a neophodno je da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja, poljoprivrednik izvrši obnovu registracije za tekuću godinu u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Podseća se da pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com