HronikaRegion

Požar preti stoletnoj bukovoj šumi na Suvoj planini

Požar na Suvoj planini, koji je primećen u nedelju prepodne, i dalje se širi planinskim obroncima na delu planine koji se zove Golemi vrh i ozbiljno preti stoletnoj bukovoj šumi na vrhu Bučje.

Prema rečima predsednika opštine Gadžin Han Saše Djordjevića vatra se sada nalazi na svega stotinak metara od bukove šume na Bučju.

“U gašenju požara vatrogascima pomažu zaposleni u Srbijašumama, meštani, zaposleni u opštini Gadžin Han, ali je borba sa vatrom veoma teška jer se radi o nepristupačnom terenu do koga se jedino može stići jedino pešice i sa naprtnjačama”, kazao je Djordjević.

On je kazao da se vatra podelila u dva dela i jedan se kreće prema Bučju, a jedan slabijeg intenziteta prema selu Štrbovcu.

Predsednica opštine Babušnica Sladjana Nikolić izjavila je da je požar na obroncima Suve planine prema Štrbovcu pod kontrolom vatrogasaca.

“Juče, kasno popodne, požar je lokalizovan u delu prema Štrbovcu, ali nisko rastinje i trava koji su bili zahvaćeni vatrom i dalje tinjaju i postoji opasnost da se ponovo rasplamsaju”, izjavila je Nikolić.

Ona je kazala da su rano jutros vatrogasnim ekipama iz Pirota u gašenju požara na Suvoj planini u pomoć došle i vatrogasne ekipe iz Leskovca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com