Društvo

POTREBNO je još 20 miliona dinara

Nakon uspešne humanitarne utakmice “Asovi za decu” na kojoj je prikupljeno 120 hiljada  evra za izgradnju odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu, NURDOR, Halo oglasii i Exit fondacija pokrenuli su jedinstvenu humanitarnu akciju “Oglasi za život” sa ciljem finalizacije ovog kapitalnog projekta.

Ideja je da se na posebnoj stranici Halo oglasa www.oglasizazivot.rs prodaju i kupuju polovne i nove stvari, a da sav prihod ide za izgradnju novog odelenja dečije hemato-onkološke bolnice u Nišu.

Značaj akcije su prepoznale i poznate ličnosti Dr Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Jovana Brakočević, Slobodan Šarenac, Slavko Beleslin, Nataša Miljković, Marčelo, Disciplina Kičme, Bad Copy, SARS, Dubioza Kolektiv, Brkovi  i mnogi drugi oglasiti prodaju ličnih dragocenosti, koje za njih imaju sentimentalnu vrednost.

Poseban doprinos komponujući muziku za promotivni spot akcije dao je jedan od naših najvažnijih ambasadora kulture i umetnosti u svetu, kompozitor Aleksandar Simić, čija su dela bila muzički identitet projekata NASE i Ujedinjenih Nacija, kao i marketinška agencija Communis koja je osmislila i realizovala celu kreativnu kampanju.

U izgradnji dečje bolnice mogu učestvovati svi koji imaju neku stvar koju više ne koriste, kao i oni koji oglašenu stvar žele da kupe, jer je prodajom ili kupovinom predmeta u okviru ove akcije  korist višestruka! Potrebno je da za predmet koji želite da prodate preko Halo oglasa, u poslednjem koraku procesa predaje oglasa, izaberete “Humanitarni oglas”, a on će biti istaknut i obeležen posebnom značkicom. Kupljeni predmet, pored nove upotrebne vrednosti koju dobija, postaje i način da se bude human, jer se novac od kupovine uplaćuje Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Detaljnija uputstva za učešće u humanitarnoj akciji možete pronaći  na www.oglasizazivot.rs

Potrebno je prikupiti još  20 miliona dinara, s tim da je država obećala da će pomoći u iznosu od 10 miliona dinara koliko iznosi PDV. Uporedo se skupljaju sredstva za opremanje objekta i zato je važan doprinos svih koji su u mogućnosti da pomognu.

Ukupna vrednost druge  faze projekta iznosi 50.000.000 dinara. Zahvaljujući donacijama, do sada je prikupljeno 30.000.000. dinara. Očekuje se da će do kraja godine novi hemato-onkološki centar biti spreman za useljenje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com