Društvo

,,Potpiši – Prodiši’’: Akcija prikupljanja potpisa za čistiji vazduh u Nišu

Organizacija “Srbija u Pokretu” pokrenula je kampanju pod nazivom “Potpiši-Prodiši”, sa ciljem da se građani putem peticije izbore za čistiji vazduh. U Nišu će potpise prikupljati ,,AEGEE – Niš’’, filijala evropske omladinske i neprofitne organizacije zajedno sa članovima učeničkog parlamenta Pravno-poslovne škole.

Potpisi će se prikupljati od 19. do 26. aprila svakog dana, od 11 do 14 časova u prepodnevnoj i od 17 do 20 časova u popodnevnoj smeni.

“Potrebno je sakupiti 30 000 potpisa na nivou zemlje kako bi Narodna skupština Republike Srbije uzela u razmatranje zakon kojim se zabranjuje prodaja sirovog lignita fizičkim licima, a čime bi se značajno smanjilo zagađivanje vazduha. Lignit je materijal koji sadrži brojne kancerogene materije, a nema naročito veliku ogrevnu moć”, ističu organizatori.

Građani će peticiju moći da potpišu na četiri lokacije u gradu: u centru (kod spomenika oslobodiocima Niša), kod tržnog centra ,,Forum’’, u parku ,,Čair’’, i u Svetosavskom parku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com