Društvo

Poštovanoj deci, Vojska u čast

Povodom obeležavanja trideset trogodišnjice osnivanja škole i 100 godina od rođenja Dušana Radovića, Osnovna Škola „Dušan Radović” je nizom manifestacija obeležila ovaj jubilej.

Godišnjica je uveličana svečanim nastupom Vojnog orkestra – Niš i pripadnika Kopnene vojske, koji je izveden pred velikim brojem učenika u fiskulturnoj sali škole. Uz intoniranje državne himne „Bože Pravde” i ritam čuvenih marševa srpske vojske, najmlađi đaci su uz ovacije uživali u nastupu.

Foto: Vojska Srbije

Direktor Osnovne Škole „Dušan Radović” gospodin Miodrag Plavšić između ostalog je istakao da su utisci povodom nastupa Vojnog Orkestra – Niš sjajni, đaci i kolektiv su oduševljeni i ovom prilikom se javno zahvaljujem Komandi Kopnene vojske na čelu sa general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

„Mnogi đaci će iz ovih klupa krenuti putevima različitih profesija ali nemali broj njih će sigurno biti pripadnici stroja Vojske Srbije. Među njima već ima interesenata za upis u Vojnu gimnaziju, koji bi svoje školovanje nastavili na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojno medicinske akademije, dok pojedini iskazuju interesovanje za stupanje u stroj kao profesionalni vojnici ili podoficiri Vojske Srbije.” naglasio je Plavšić.

Na ovaj način potvrđuje se i učvršćuje višegodišnja uspešna saradnja Vojske Srbije i obrazovnih institucija Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com