Kultura

“Pošteni provalnik”-urnebesna komedija u Domu Vojske u Nišu

Najnovija urnebesna komedija “Pošteni provalnik”, pozorišta “Boško Buha” iz Beograda biće prikazana i pred niškom publikom, u subotu 4. novembra u sali Doma Vojske od 20 časova.

Siže ovog komada je vrlo jednostavan:

“Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni.  Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.”

Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo.

“Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku”, navodi se u saopštenju organizatora.

U predstavi igraju: Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović, Nemanja Oliverić i Aleksandra Tomić. Kao specijalni gost pojavljuje se ZORAN CVIJANOVIĆ

Ulaznice se mogu kupiti na Biletari Doma Vojske i to radnim danima 11.oo – 19.oo i Subotom 11.oo – 15.oo
Ili se mogu rezervisati na 065/522-13-72

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com