Društvo

Postavljeno 100 kontejnera sa nožnim mehanizmom

Niško javno komunalno preduzeće „Mediana“ nabavilo je još stotinu novih posuda za odlaganje komunalnog otpada. Reč je o modernim nadzemnim kontejnerima sa nožnim mehanizmom, koji su postavljeni na više lokacija u gradu.

Osluškujući primedbe građana da su kontejneri za komunalni otpad često prepunjeni, ali i da je njihova higijena na nezavidnom nivou, niški komunalci su nabavili nadzemne kontejnere sa nožnim mehanizmom, ekološki, higijenski i estetski prihvatljivih sa limitiranom zapreminom.

Nožni mehanizam je višestruko koristan. Prvo ne prljate ruke, drugo kontejner se sam zatvara. To sprečava prepunjavanje i eventualno razbacivanje otpada pod udarom vetra, a ni životinje lutalice više neće moći da raznose smeće svuda naokolo“, kaže Dragoslav Pavlović direktor JKP Mediana.

Foto: JKP Mediana

Kutije, ambalažni otpad, šut i drugi kabasti otpad ubuduće neće moći da se odlaže u ovakve kontejnere.

Ovi kontejneri su predviđeni samo za odlaganje komunalnog otpada. Širina otvora je dovoljno velika da kroz njega ne može da prođe bilo šta kabasto. Na ovaj način se sprečava odlaganje kabastog otpada što je do sada stvaralo velike troškove i probleme, kako građanima koji žive u blizini, tako i radnicima „Mediane“ koji posudu nisu mogli da isprazne na adekvatan način“, navodi Pavlović.

Foto: JKP Mediana

Budućnost odlaganja smeća u Nišu jesu podzemni kontejneri. Da bi ceo grad bio njima pokriven trebaće bar 10-15 godina. Do tada će i nadzemni kontejneri biti biti dobro rešenje. Tamo gde nema uslova za postavljanje podzemnih, plan je da se postave novi kontejneri sa nožnim mehanizmom.

U saradnji sa GO Medijana, Palilula i Pantelej postavljeno je 230 podzemnih kontejnera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com