Politika

Poslanik Stanković: Zahtevam hitno obustavljanje transporta železnicom opasnih materija kroz Niš i kroz ceo jug

Narodni poslanik Đorđe Stanković na sednici Skupštine Srbije zatražio je da se hitno obustavi železnički prevoz bilo koje štetne materije kroz Grad Niš, ali i kroz ceo Jug.

“U Pirotu u ovom trenutku i dalje curi amonijak, vodovod u Nišu je zatvoren, jedan čovek je preminuo. Nema važnije teme od ovoga. Moraju da objasne ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednica vlade Ana Brnabić šta se to desilo.Pruga u Nišu prolazi pored parka Čair, u kojem se igraju deca, pruga prolazi kroz centar grada, i posledice izletanja voza sa opasnim materijama iz šina bi bile katastrofalne. Zahtevam da se hitno obustavljanje transporta železnicom opasnih materija kroz Niš i kroz ceo jug Srbije. Do ovoga je došlo tokom pretovara vagona koji prevozi amonijak, i kljucno je pitanje za koga se prevoze ovakve materije, i konkontroliše količine tih opasnih supstanci”, naveo je poslanik Stanković.

Prema njegovim rečima, važno je napomenuti da je ogromna zagađenost vazduha u Nišu, preko 250 pm četica, a Srbija je cela otrovana.

“Godišnje u Srbiji umre 12.000 ljudi od posledica zagađenja, sve je ovo posledica nemara i cele jedne oblasti zaštite životne sredine”, završava Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com