Politika

Poslanik Stanković: Veći budžet Grada Niša važna stavka u planovima Narodne stranke

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik niškog ogranka te stranke Đorđe Stanković jedan je od poslanika u novom sazivu Narodne skupštine Srbije. On je u Media i reform centru Niš održao, kako je rekao, prvu u nizu konferencija za medije. Pred novinarima je govorio o planovima i aktivnostima koje planira za naredni period.

Đorđe Stanković biće u Narodnoj skupštini član tri odbora: Odbora za privredu, energetiku, turizam i telekomunikacije, zatim Odbora za finansije i budžetska pitanja i u Odbora za saobraćaj i infrastrukturu. Kako su sva tri tela važna i za razvoj juga Srbije i samog Niša, Stanković svoje angažovanje vidi kao priliku da tom razvoju doprinese. Povećanje budžeta Grada Niša, kako je rekao, jedan je od prioriteta za naredni period.

„Važna stavka u našem programu jeste i da se poveća budžet Grada minimum za 30 posto u ovoj prvoj godini. To će biti jedan od prioriteta nas kao opozicionih poslanika. To treba da bude prioritet i same gradske vlasti, jer smatram da ovim budžetom ne može ništa da se uradi“, rekao je narodni poslanik Đorđe Stanković.

Takođe, on je istakao i da su neophodna veća ulaganja u kanalizacionu i vodovodnu mrežu kako posle svake jače kiše ne bi bilo poplava u gradu. Na spisku onoga što čime bi se trebalo više baviti, Stanković je uvrstio i razvoj sporta, rekonstrukciju Tvrđave, kao i otvaranje Medijane. Kao poraz, vidi i potencijalni odlazak festivala Nišvil iz našeg grada. Jedan od prioriteta njegovog rada biće i veća komunikacija sa građanima i u kancelariji, ali i na terenu.

„Naš cilj jeste da ne samo na taj način komuniciramo, nego da u kancelariji narodnog poslanika, koju smo otvorili juna meseca, nastavimo sa radom u septembru i da to bude jedan od načina za komunikaciju. Sa druge strane obilazićemo i jug Srbije. U toku sledeće nedelje ćemo obići Leskovac i Vranje odnosno Pčinjski okrug, a onda i Toplički i Pirotski okrug“, najavio je Stanković.

Transparentnost u odnosu sa medijima, takođe je jedan od ciljeva Stankovića. Konferencije za medije i njegove stranke biće praksa jednom mesečno u Nišu. Ideja je da već na sledećoj konferenciji septembra meseca predstavi i tim koji bi radio i sa njim, ali i na lokalnom programu u budućnosti. Što se lokalnih izbora tiče, Stanković ih očekuje u narednih osam meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com