Ekonomija

Poskupela izgradnja socijalnih stanova u Duvaništu

Veće grada Niša usvojilo je na poslednjem sastanku odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Gradska stambena akcija“ o promeni ovogodišnjeg programa poslovanja tog preduzeća, kao i izmenu projekta izgradnje stanova u lamelama 7, 8 i 9 u Ulici Majakovskog u Duvaništu.

Sekretar sekretarijata za planiranje i izgradnju Igor Igić rekao je da su izmene usvojene kako bi se omogućilo raspisivanje nove javne nabavke za izgradnju stanova u pomenutim lamelama.

„Postupak javne nabavke za izgradnju stanova je obustavljen jer je ponudjena cena na javnoj nabavci prevazilazila procenjenu vrednost troškova izgradnje. Gradska stambena agencija je ponovo analizirala cenu radova i došla do zaključka da je potrebno povećati troškove izgradnje objekta. Ukupna vrednost investicije je sa 376 miliona dinara bez PDV-a povećana na 422 miliona dinara bez PDV-a, a vrednost radova na izgradnji objekta je sa 274 miliona dinara povećana na 333.330.000 dinara“, izjavio je Igić.

On je rekao da je promenjen i način finansiranja izgradnje, odnosno učešća sopstvenih sredstava Gradske stambene agencije.

Prema njegovim rečima, zbog promene vrednosti investicije, učešće sopstvenih sredstava Gradske stambene agencije smanjeno je sa 50 odsto na 40 odsto, a učešće kredita neke od komercijalnih banaka povećano je sa 50 na 60 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com