DruštvoRegion

Posao za Zaplanjce uskoro u jednom od pogona u Dušniku

U jednom od pogona u Donjem Dušniku koji je nekadao fabrici „Elid“, a koji od same igradnje nije radio, trebalo bi da u dogledno vreme bude pokrenuta proizvodnja delova koji se koriste u elektroprivredi.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je da su ta opština i jedna domaća firma postigle dogovor o pokretanju proizvodnje, ali je najpre potrebno da pogon u Dušniku bude legalizovan. Po njegovoj oceni, za to će biti potrebno najmanje dva meseca.

„Taj objekat je „Elid“ izgradio sa građevinskom dozvolom, međutim nije dobijena upotrebna dozvola i nije obavljena legalizacija. Kada to budemo završili objekat će moći da bude priključen na struju i vodu, što su preduslovi da proizvodnja krene“, objasnio je Filipović.

Prema njegovim rečima, firma koja namerava da pokrene proizvodnju nabavila je mašine i namerava da za početak uposli 30 radnika. Pogon u Donjem Dušniku je Zbog nagomilanih poreskih dugova Jovice Stefanovića Ninija, koji je nekoliko godina bio vlasnik „Elida“, pogon je pripao državi, odnosno Republičkoj direkciji za imovinu. Posle tri neuspešna pokušaja prodaje na licitacijama, opština Gažin Han je zatražila od Direkcije za imovinu i Vlade Srbije da objekat bude prenet u njeno vlasništvo, bez naknade, što je i zaključkom Vlade učinjeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com