Društvo

Porodice koje ne žele u gradske stanove nakon požara u ulici Aleksandra Medvedeva dobiće od grada po 250.000 dinara

Porodice u Nišu koje su ostale bez smeštaja nakon požara u Ulici Aleksandra Mevedeva, a ne žele da prihvate smeštaj koji je ponudio Grad u gradskim stanovima, jer su ovi, kako oni kažu “zapušteni i neuslovni”, dobiće iz budžeta po 250.000 dinara za rešavanje stambenog pitanja.

 

„Verovatno ćemo tokom dana doneti odluku da umesto stanova njima damo ono što im pripada po grdskoj odluci a to je do pet prosečnih zarada, odnosno 250.000 po porodici pa neka sa tim parama nađu sebi smeštaj“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Iz humanih razloga smo želeli da pomognemo. Da im stanove nismo ponudili bilo bi zašto nismo.

„Sada kada smo otvorili te stanove koji su bili zapušteni godinama, izmirili dugovanja za struju koja su napravili neki drugi ljudi koju su tu živeli kao socijalni slučajevi i kada smo stanove doveli u normalu i dogovorili da im donatori obezbede nameštaj koji im je potreban, oglušlili su se o to. Grad će im dati po 250.000, Niš je veliki pa neka sebi nađu stanove, neki plate stanarinu 200, 300 evra i neka izaberu konfor koji im odgovara, a svaki komentar dalje je suvišan za porodice koje smo prihvatili iste noći i smestili ih u Regionalni centar. Ako biraju neka biraju i neka žive u Hajatu ako hoće nemam ništa protiv “, istakla je Sotirovski.

Svih deset porodica nije imalo nikakav ugovor sa firmom “Gradjevinar” o korišćenju stanova u Ulici Aleksandra Medvedeva, već su samo nekada bili radnici te firme.

Da podsetimo, montažne barake u Ulici Aleksandra Medvedeva požar je zahvatio 8. aprila nešto pre 20 časova, a u gašenju je učestvovalo 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila i dve ekipe Vojske Srbije.

Prema rečima stanara, vatra je zahvatila barake nakon što se zapalio dimnjak u jednom od stanova. Kućice su izgorele u potpunosti, a 10 porodica ostalo je bez krova nad glavom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com