Društvo

Popović: Bebi vaučeri dostupni do kraja nedelje

Reakcije niških roditelja oko dodele vaučera za bebe se ne smiruju. Roditelji komentarišu preko društvenih mreža a mišljenja su podeljena.

Bebi vaučere koje grad Niš poklanja roditelji će moći da iskoriste u prodavnicama Pertini, odlučeno je tenderom.
Gradska većnica resorno zadužena za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić, rekla je prethodnih dana da je iznos sadašnjih vaučera povećan, te on umesto ranijih 13 sada iznosi 14.700 bez PDV-a.

Tender koji je nešto kasnio i odredio prodavnicu završen je 2. oktobra, a prošlogodišnjim ugovorom podeljeno je u Nišu 2.200, upravo završeni tender predvideo je podelu 550 vaučera.

“Sve je urađeno po zakonu. Trenutno je ugovor kod gradonačelnika na potpisivanju i ja očekujem da do kraja nedelje već krene podela vaučera”, kaže Mirjana Popović iz Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu za Niške Vesti.

Ona dodaje i da će predsednik komisije koja je odlučivala kao i predstavnici Sekretarijata za dečiju i socijanu zaštitu kao i predstavnici javnih nabavki, otići do radnje i predstavnika radnja Pertini da se uvere u njihovu lager listu, koju su oni uredno u tenderu dostavili.

“Sve ćemo da proverimo, to nam je zadatak i obaveza”, kaže Popović.

Ona dodaje i da je čitav proces odabira protekao po zakonu i da su prodavnice Pertini pobedile u potpuno ravnopravnoj trci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com