Društvo

Popisane bespravno podignute hale, jedan vlasnik ima ih čak 20

Grad je ovog meseca organizovao popis nelegalno podignutih hala na privatnom i gradskom zemljištu, a popis je pokazao da ima mnogo hala koje nisu ozakonjene, niti su u sistemu plaćanja poreza, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

„U jednom trenutku smo naišli na čovek koji ima 20 hala, a ni jedna nije podignuta ni sa jednim papirom, ni sa građevinskom dozvolom niti su u sistemu plaćanja poreza. Sada će neke hale, one koje nisu izdate, biti srušene, a one koje su izdate moraće da uđu u sistem za naplatu poreza“, izjavila je je Sotirovski gostujući u jutarnjem programu televizije „Belami“.

Sotirovski je rekla da je grad krenuo da „pojačava“ građevinsku inspekciju i najavila novo povećanje broja građevinskih inspektora.

Prema njenim rečima, nedavno je primljeno pet građevinskih inspektora, tako da ih je sada 10.

„Opet je i to mali broj, ali bože moj, pet po pet pa ćemo imati veliki broj građevinskih inspektora koji će kontrolisati čitavo područje jer se dosta gradi“, izjavila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

4 Komentara

 1. neko ogradi gradiliste, krene sa iskopom, dobije prikljucke za vodu, struju… placa troskove, dovuce masine, materijal, gradi, krene exploatacija objekta, i onda neko ukapira da je nelegalno. Bolje da cuti gradonacelnica, samo priznaje koliko lose rade, tj ne rade sve sluzbe… 20 hala? ne supa, ili trafika, 20, 50, 70.. HALA, eeejjj, aloha

 2. Gradjevinska dozvola je u Nisu nemoguca misija.Posle 2 meseca u avgustu dobio sam informaciju o lokaciji.Evo kraj februara a nema jos lokaciske dozvole iako je sve po planu detaljne regulacije.Referenti uprave su ili na bolovanju ili koriste odmor od maltretiranja i mucenja obicnog naroda.Zbog toga se gradi na divlje.

 3. Jos ako ima crnogorsko prezime Micunovic taj vlasnik onda je sve jasno
  Obogatio se na taj nacin
  A ima ih takvih jos jedno desetak sto crnogoraca, sto kosovara
  Us.ase se od para a posten narod krvavo zaradjuje crkavicu
  Gospodo gradjevinski inspektori
  Istrazujte i radite svoj posao kako treba i proslavice vas taj posao
  U Nisu ima za vas poslova koja cete prepricavati tokom radne karijere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com