Društvo

“Popij kafu, pomozi životinjama”

ZOO Planet Niš za vikend organizuje novu akciju prikupljanja hrane za stanare ZOO kutka u Kamenici.

Akcija pod nazivom „Popij kafu, pomozi životinjama“ u nedelju i ponedeljak, 28. i 29. januara biće organizovana u pet friendly kafeteriji Soho house, gde će svaki dinar prikupljen od prodatih čajeva, kafa i drugih kafenih napitaka, biti usmeren za nabavku hrane i drugih potrepština za životinje, stanare ZOO kutka u Kamenici.

„Ova zima nije tako hladna kao prethodna, što i nama u ZOO planetu ide na ruku. Međutim, hrane u prirodi ipak nema dovoljno, te se moramo snalaziti i na ovaj način“, kaže Dušan Stojanović jedan od volontera u ZOO planetu.

Ovu volontersku organizaciju, s vremena na vreme, pomažu firme i pojedinci koji su im pred zimu odobrili kupovinu prostirki i hrane za životinje na odloženo plaćanje. U ZOO planetu kažu da im je sada veća briga kako da izmire troškove nego kako da nabave sve što je potrebno za životinje.

„Donacija ima, ali nisu kontinuirane“, kaže Stojanović i naglašava da će 2018. godina biti posvećena takozvanom biznis delu, u okviru kojeg će više pažnje biti posvećeno ponudi za turiste i posetioce ZOO kutka.

„S obzirom na to da u našem kutku postoje poni konjići, koji izazivaju veliku pažnju dece i turista, jer mogu s njima da se druže, fotografišu ili se oprobaju u jahanju, došli smo na ideju da uvedemo simboličnu naplatu tih usluga. Sredstva obezbeđena na taj način iskoristićemo za sve aktivnosti koje preduzimamo u cilju što kvalitetnijeg zbrinjavanja životinja. Sredstvo plaćanja ne mora da bude novac, nešto može i u hrani, slami, peletu, piljevini….uostalom dogovor je uvek moguć“, kaže Dušan.

O životinjama u ZOO planetu brine 16 volontera. Iako često angažovano na uklanjanju zmija iz gradskog prostora, jer grad Niš nema takvu službu, ovo neprofitno udruženje konstantno se suočava sa problemom nabavljanja hrane i drugih resursa potrebnih za opremanje smeštaja za životinje. Opstaje već devet godina zahvaljujući ljudima dobre volje i onima koji vole životinje, potajno se nadajući da će se, nekim čudom, naći na spisku organizacija koje će, bar delimično, biti finansirane iz budžeta grada, države ili neke institucije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com