#AKCIJEDruštvo

Pomozimo Dušanu da mu majka donira bubreg i spasi život

Dušan Stanojević rođen 1986.godine boluje od policistične bolesti bubrega.

Sa nepunih 10 godina na ultrazvučnom pregledu otkrivene su mu ciste na oba bubrega i od tada se leči na Klinici za nefrologiju u Nišu. Na redovnim kontrolama otkrivena mu je i aneurizma ascedentnog dela aorte. U toku lečenja redovno kontrolisao laboratorijske vrednosti krvi kao i stalni nadzor i kontrolu pritiska. Ultrazvučni pregledi bubrega pokazivali su stalno uvećanje cisti.

2022.godine posle preležane infekcije Kovid 19 stanje se naglo pogoršalo, ugrađuje mu se fistula i u martu mesecu počinje sa dijalizama tri puta nedeljno. U narednim mesecima dolazi do čestih infekcija i krvarenja.

Iste godine zbog enormno uvećanih cisti i infekcija, na VMA u Beogradu odstranjena su oba bubrega. Od tada Dušan ne mokri, pije pola litre vode dnevno, u ishranu uvodi strogu dijetu zbog otrova koje odstranjuje iz organizma samo putem dijalize 4 sata ponedeljkom, sredom i petkom. Dijalize su komplikovane sa stalnim oscilacijama pritiska.

Majka Dragana, medicinska sestra i višegodišnji davalac krvi, želi da mu donira bubreg, Dušan je „0“ a majka „A“ krvna grupa, i u Srbiji se ne rade transplatacije sa nekompatibilnim krvnim grupama.

Dušan i majka Dragana obratili su se mnogim Zdravstvenim ustanovama van Srbije. U KB Merkur u Zagrebu su ih prihvatili, uradili su sve potrebne analize i čekaju poziv za transplataciju.

Operacija, postoperativni tok, primena imunosupresivnih lekova, postoperativni tretmani plazmafereze, kao i kontrole na 15 dana zbog čega moraju boraviti dva meseca u Zagreb, i sve ove procedure veoma su zahtevne i skupe. Oni nisu u mogućnosti da obezbede sredstva za transplataciju i primenu terapije.

Sredstva su potrebna za transplataciju, specijalističke preglede, postoperativni tok, kontrolne preglede, putne troškove kao i troškove smeštaja tokom lečenja.

Pomozimo Dušanu da mu majka donira bubreg i spasi život!

Uplatom na dinarski račun
160-6000001965299-06

Skeniranjem NBS IPS koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun
160-6000001965421-28
IBAN:
RS35160600000196542128
SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

SVI 273 NA 3800!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com