Društvo

Poklon vaučeri u vrednosti od 3.000 dinara za letovanje u Grčkoj za one koji se vaksinišu u Tržnim centrima

U TC „Delta Planet“ danas je počela akcija podele vaučera građanima koji se budu vakcinisali, a nastavlja se u subotu, 15. maja i nedelju, 16. maja u TC „Forum“ i TC „Roda“. U sva tri tržna centra biće podeljeno 150 poklon vaučera.

Donator vaučera je Turistička agencija “Euroturs”. Vrednost vaučera je 3.000 dinara i može se iskoristiti za letovanje u Grčkoj od sredine juna kada se bude završila i revakcinacija i kada prođe određeni period nakon toga.

Foto: V.P.

Narednih dana obezbediće se vaučeri i drugih firmi ali i raznih ustanova kulture, jer je ovo samo početak, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Naši privrednici su se javili, za sada je to jedan privrednik, tačnije turistička agencija koja deli 150 vaučere. Mi smo dogovorili da vaučari budu podeljeni u tri dana a dobiće ih prvih 50 građana koji se budu vakcinisali. Mislim da je ovo dobar način da dodatno motivišemo Nišlije koje se nisu vakcinisale i to je samo početak jer ćemo i sa ustanovama kulture i drugim organizacijama, posebno sa privatnim sektorom, da dogovaramo na koji način možemo da motivišemo ljude da nas je što više vakcinisanih“, kazala je Sotirovski.

Foto: V.P.

Vaučeri se dobijaju za letovanje u inostranstvu jer bez vakcine to neće biti moguće.

„Smatramo da je prirodno da se pridružimo jednoj ovakvoj inicijativi kako bi vakcinacija u Srbiji bila što veća. Vakcine pružaju zaštitu od korone ali pružaju i skobodu.Ako su vakcinisani građani mogu da putuju trenutno u zemlje Balkana, da letuju u Grčkoj ili Bugarskoj. Od sutra može da se ide i u Tursku sa potvrdom o vakcinaciji ali je potrebno da prođe dve nedelje od revakcinacije. Otvorena su vrata i za odalazk u Ujedinjene arapske emirate, tako da smatrama da je bilo potrebno da i mi podržimo tu inicijativu i rešili smo da poklonimo 150 vaučera za one koji se odluče za Grčku. Smatramo da je vakcina ključ za nesmetano putovanje i otključava brojna vrata. Pozivam sve da oni koji se nisu vakcinisali učine to što pre kako bi nesmetano mogli da putuju“, istako je Milan Petković, direktor Eurotursa.

Prema rečima Danijele Nešić, pomoćnika direktora Doma zdravlja ekipe ove zdravstvene ustanove su u tržnim centrima već sedam dana.

“Interesovanje građana za vakcinaciju je odlično. U Delta planetu je za ovih sedam dana vakcinisano više od 700 ljudi, što je odlična brojka, jer nam se broj vakcinisanih nije smanjio u Domu zdravlja i na ostalim punktovima. Svaki povećan broj, bez obzira gde se to odvija je dobar”, kazala je Danijela Nešić.

Dodala je da je u Nišu 50 odsto zaštićenih prvom dozom i skoro 40 odsto gradjana je dobilo i drugu dozu što je jako dobra brojka.

“Nalazimo se u prva tri grada u Srbiji, Beograd, Niš i Užice trenutno vode što se tiče vakcinacije. Ponosna sam na naše gradjane koji vode računa o svom zdravlju, a isto tako sam ponosna na i ekipe Doma zdravlja koje rade danononćno i vikendom. Odlazimo i do svakog sela i do svakog gradjanina i do svakog nepokretnog gradjanina u kućnim uslovima, činimo sve da obuhvat bude što veći, a razlog je da živimo slobodno i da zaustavimo koronu”, istakla je Danijela Nešić.

Među prvih 50 vakcinisanih Nišlija u Delta planetu je i Nišlijka Aleksandra koja je na vakcinacioni punkt došla sa suprugom i bebom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com