DruštvoLica Niša

Poklon „Sokaka“ i kluba privrednika Palilulcima

„Društvo za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule – Sokak“ započelo je rekonstrukciju česme „Bure“ na „Palilulskom teferiču“.

Tik pored pruge, za desetak dana, iz slavine ove česme trebalo bi da poteče zdrava pijaća voda.

Prethodna česma postavljena je ovde pre deset godina, a poslednje tri nije bila u funkciji, čak nije bilo ni namere da ona bude popravljena.

Foto: Sokak

Budući da je stara konstrukcija dotrajala, rešili smo da je obnovimo i građanima napravimo jedan lep kutak. Česma će imati nešto drugačiji izgled iz čisto praktičnih razloga. Osim starog restauriranog bureta tu će biti postavljeno još jedno. Infrastrukturno česma je obezbeđena i povezana na gradski vodovod i kanalizaciju, tako da će građani za desetak dana dobiti potpuno novu česmu“, rekao je Bratislav Vučković, predsednik društva za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule „Sokak“.

Inicijativu za rekonstrukciju česme na mestu nekadašnjeg „palilulskog teferiča“, pokrenulo je društvo „Sokak“, a finansijski podržalo društvo Kluba privrednika Niša „Naisus“ i Eko-klub „Srpski jug“.

Ovu česmu radimo sa minimalnim sredstvima, ali će korist od nje biti maksimalna. Podržali su nas privrednici, opštine Medijana i Palilula, jer je entuzijazam i želja svih nas da sredina u kojoj živimo bude uređena, zato i radimo sve ovo. Pruga, možda, označava liniju razdvajanja dve opštine, ali će naša česma, svakako biti mesto koje će spajati ljude i praviti neki nov, moderan teferič“, rekao je Vučković.

Foto: Sokak

Česma kod pruge je druga po redu koju Nišlijama daruje „Društvo za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule – Sokak“. Nedavno su rekonstruisali i priveli nameni Svetinikolsku česmu, jednu od najstarijih na prostoru Palilule.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com