DruštvoEkonomija

Pojeftinilo priključenje na toplovodnu mrežu u Nišu

Cena priključka na sistem daljinskog grejanja ubuduće bi mogla biti niža od 15-20 odsto. Saglasnost na predlog nadzornog odbora Gradske toplane, dalo je i Gradsko veće grada Niša.

Po prethodnom cenovniku pojedini priključci na toplovodnu mrežu koštali su oko million 346 hiljada dinara. Po novom cenovniku iznos bi bio manji 34 hiljade, što nije zanemarljiva suma. Parametri prema kojima se određuje cena priključka su različiti, tako da možemo da govorimo o pojeftinjenju od 15-20 odsto ”, kaže Predrag Milačić direktor Gradske Toplane.

Priključni toplovodi i priključne podstanice različitih dimenzija definisane su u osam kategorija i utvrđena je jedinična cena po dužnom metru priključnog toplovoda i cena nabavke i ugradnje priključne podstanice za svaku od kategorija. Kao ilustraciju Milačić je naveo i priključak ustanova kulture na toplovodnu mrežu, konkretno Narodnog muzeja, 2016. godine. Tada je priključak koštao 805 hiljada dinara, a da je primenjivan novi cenovnik iznos bi bio 52 hiljade dinara manji.

Odluku o smanjenju visine naknade za priključak na toplovodnu mrežu nadzorni odbor JKP Gradska Toplana doneo je 12. juna ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com