Ekonomija

Podsticajna sredstva za 284 poljoprivrednika

U Gradskoj kući u Nišu dodeljena su podsticajna sredstava za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2019. godinu. Direktne podsticaje Grada u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara, dobilo je više od 280 poljoprivrednika. Konkurs za subvencije poljoprivrednika je i dalje u toku, jer je ostalo još neiskorišćenih sredstava. Za ovogodišnje subvencije opredejeno je 60 miliona dinara.

Ugovore o subvenciji je uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je naglasio da će Grad i naredne godine povećati iznos subvencija.

“Dvadeset procenata više je ove godine nego predhodne, predhodne više nego one pre nje, a sledeće godine će biti više nego ove“, kazao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Konkurs za dodelu subvencija za poljoprivrednike je i dalje u toku, jer je preostalo još nešto manje od polovine namenjenih sredstava za subvencije, za koje je ove godine predviđeno 60 miliona dinara.

“Svi su dobili sredstva, čak imamo i više sredstava. Prvi put se dešava da imamo još uvek nepodeljena sredstva i konkurs je još uvek u toku”, kazao je Miljko Ćoćić, predsednik komisije za dodelu kredita i subvencija i pozvao sve mlade ljude koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva da dođu i da se prijave za sredstva.

Foto: www.ni.rs

“Trenutno je potrošeno nešto više od 30 miliona, aplikaciju je podnelo oko 290 poljoprivrednih gazdinstava, od kojih je odobreno 284, dok su ostali u fazi dopune dokumentacije. Očekujemo još jedan talas prijava, tokom novembra”, kaže Saša Stoiljković, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com