Društvo

Počinje život u Božićnom seocetu

Gradska opština Medijana je staru, 2018. godinu, završila sa Medijaninim zimskim čaralojima pod simboličnim nazivom “Za bebu više”, a u Novu, 2019. godinu, ušli su sa polaganjem badnjaka i lomljenjem česnice. Praznično raspoloženje nastavljaju projektom Medijanini Božićno seoce koje se večeras otvara u 20,30 sati na trgu kod Saborne crkve, po završetku Božićnog koncerta Crkveno-pevačkog društva Branko u organizaciji Eparhije Niške.

Za Božićno seoce Gradska opština Medijana izdvojila je stotinak hljada dinara i taj novac je potrošen na kićenje tog dela grada. Tu je Eparhija niška koja je pomogla u jednom delu, ali su u pomoć priskočili i  privrednici, prijatelji opštine. Ovim se ne završava praznično raspoloženje jer se očekuje i plivanje za Časni krst i proslava Pravoslavne nove godine u parku Sveti Sava, a iz gradske opštine Medijana nezvanično najvaljuju da će Nišlije  u ovoj noći zabavljati Nataša Bekvalac.

 

“U novoj godini smo obradovali naše sugrađane dukatima koji su bili u česnici teškoj preko 100 kilograma koja je u prečniku imala dva metra”, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nabojša Kocić. “Nastavak svih ovih događaja je Božićno seoce, koje će se nalaziti kod Sabornog hrama. Obuhvatiće Prijezdinu ulicu, Saborni hram i Trg 14. oktobar. Zajedno sa Eparhijom Niškom i njegovim preosveštenstvom vladikom Arsenijem zvanično ćemo otvoriti Medijanino Božićno seoce”.

Prema obećanjima iz Gradske opštine Medijana u Božićnom seocetu biće veselo, a svemu će poseban ton dati praznični duh koji će se useliti na ovom prostoru.

“Posetioci će moći da se posluže kuvanim čajem i kolačima. Taj deo grada smo već okitili. Biće veoma zanimljivih stvari koje ćemo ponuditi našim sugrađanima. Pozivamo ih ovom prilikom da dođu u što većem broju. Za narednu godinu planiramo i zatvaranje Prijezdine ulice kako bi Niš i Nišlije dobije Božićni kutak gde mogu da uživaju u prazničnim čarolijama”, kaže Nebojša Kocić.

On dodaje da su za ovaj projekat namerno izabrali deo grada koji se ne nalazi u blizini gradske opštine Medijana ili u parku Sveti Sava.

“Veliki deo novogodišnjih i božićnih manifestacija dešava su u drugom delu grada , u Svetosavskom parku. Ovom novom manifestacijom pokušavamo da prebacimo događaje koje organizujemo u centar grada jer želimo da i žitelji ovog dela naše opštine  osete duh Božića i Nove godine”, dodaje Kocić.

Medijanino božićno seoce traje od 8. do 12. januara i to je nastavak božićne idile, do pred Srpsku novu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com