Društvo

Počinje suzbijanja komaraca u Nišu, zakazan prvi tretman sa zemlje

Naselja u užem gradskom jezgru biće tretirana protiv komaraca 22. juna 2023. godine u periodu od 18:30 do 22:00 sata, a 23. Juna od 05:30 do 8 časova i od 18:30 do 22:00 biće obuhvaćena naselja u užem centru Niša, šetalište uz reku Nišava, gradskim parkovima (Tvrđava, Čair, Sv Sava, Bubanj…), zatim šire gradsko jezgro, prigradska naselja i sela.

„Planirana površina za tretiranje iznosi 2000 hektara“, saopštio je Grad Niš.

Tretiranje sa zemlje obaviće se preparatom Ciceron 2.0 ULV, obaveštavaju iz preduzeća Ekos DDD d.o.o. koje će obaviti prskanje.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni.

Foto: www.ni.rs

Istovremeno biće obavljen i drugi tretman suzbijanja larvi komaraca

Drugi tretman suzbijanja larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca biće obavljen 20. i 21. juna 2023. godine u svih pet gradskih opština.

Na teritoriji GO Niška Banja: Priobalja reka Ostrovačke, Кunovičke, Jelašničke, Кutinske (Od Lazarevog sela do uliva u reku Nišavu) i Nišave (leva strana od konjičkog kluba „Čegar“ do vikend naselja Ostrovica i od konjičkog kluba do naselja Brzi Brod), Topla bara i staro korito reke Nišave („mrtvaja“) kod Niške Banje;

Na teritoriji GO Medijana: Priobalja Gabrovačke reke (od pruge Niš – Sofija do uliva u reku Nišavu) i Suvodolskog potoka (od pruge Niš – Sofija do uliva u reku Nišavu) i priobalje Nišave leva strana od Brzog Broda do Železničkog mosta, kao i bara u starom koritu Nišave kod Brzog Broda.

Na teritoriji GO Crveni Кrst: Priobalja Toponičke i Rujničke reke (od Bulevara 12. Februar do uliva u reku Nišavu), Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave desna obala od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz КO Donja Trnava.

Na teritoriji GO Pantelej: Priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Кnezselskog potoka, i priobalje Nišave desna strana od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Na teritoriji GO Palilula: Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge Niš – Sofija, priobalje reke Nišave leva strana od železničkog mosta do uliva u J. Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u КO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Ekipe operativaca preduzeća EКOS i Sanit biće na terenu od 8,00 časova ujutru. Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca i neškodljiv je za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com