Kultura

Počinje sezona u Narodnom pozorištu u Nišu

Niško pozorište otvara svoju novu sezonu pod sloganom “Heroine i heroji u antiherojskom vremenu”. Sezonu otvara predstava “U čije ime”, istinitoj dramatičnoj priči o streljanim glumcima Narodnog pozorišta, nakon oslobođenja Niša 1944. godine u režiji Milana Kradžića. Oktobra meseca premijerno će biti izvedena i predstava “Slikarke.

Premijera predstave “Slikarke” najavljena je za 13. oktobar. Predstavu, režira Stevan Bodroža, dramatizaciju je uradila Hristina Mitić, scenografiju i kostim Mina Miladinović, za scenski pokret je zadužen Miodrag Krčmarik, a lekturu Nataša Ilić.

U predstavi igraju Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Katarina Arsić, Jasminka Hodžić i Aleksandar Krstić.

„Pozorišna predstava „Slikarke“, radni naslov „Ruke“, je kao projekat o životu i stvaralaštvu dvoje umetnika Džordžije O Kif i Alfreda Štiglica, podržan finansijski na konkursu Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, za ovu godinu“.

Tokom meseca na repertoaru će se naći predstave u produkciji niškog pozorišta, Eufemmeizam, Gospođa ministarka, Herostrat, Žorž Danden, Brod ljubavi, Gde je nestao Harms, Mrtve duše, Edmund Kin, Ulica usamljenih automobila, Cigani lete u nebo…

Cene ulaznica za reprizne predstave u produkciji niškog pozorišta nisu promenjene, a popusti od 50% i dalje važe za đake, studente, penzionere i vojnike, kažu u niškom teatru.

Za gostujuće predstave u oktobru mesecu, cene ulaznica su: “Macbeth” – 1200 din., “U agoniji” – 800 din. za parter, 600 din. za balkon, “Naši dani” – 500 din. za parter, 400 din. za balkon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com