Ekonomija

Počinje gradnja socijalnih stanova u Duvaništu, “stari” stanari najavili protest

Kamen temeljac za izgradnju tri lamele sa 106 socijalnih stanova postavljen je danas u Ulici Majakovskog u Duvaništu.

Gradska stambena agencija finansiraće izgradnju sa 500 miliona dinara, s tim što že 330 miliona biti utrošeno za izgradnju lamela, a ostatak sredstava za parterno uredjenje i neophodne prateće sadržaje.

Izgradnja tri lamele, kako je rečeno, trajaće 18 meseci odnosno do decembra 2020. godine.

Predstavnici grada najavili su da će 90 od 106 novoizgradjenih stanova biti prodato gradjanima koji prvi put kupuju nekretnine, a 16 stanova biće izdato u zakup gradjanima koji ispunjavaju uslove za socijalno stanovanje.

Prema proračunim

a Gradske stambene agencije prodajna cena stanova čija je gradnja danas počela biće 700 evra po kvadratu, dok će se zakup stanova naplaćivati 1,2 evra po kvadratu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podsetio je prilikom postavljanja kamena temeljca da se u Nišu još grade i stаnovi zа izbeglice u Komrenu, stаnovi zа vojsku i snаge bezbednosti u nаselju Stevаn Sindjelić i u kompleksu “Novi Niš”.

U šest lamela u Ulici Majakovskog u Duvaništu, grad Niš je uz državnu pomoć do sada izgradio nešto više od 200 socijalnih stanova.

Stanari tih stanova za večeras su najavili protest zbog početka izgradnje još tri lamele i istakli da će sa izgradnjom novih stanova ostati bez parkinga, zelenila i prostora izgru dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com