Društvo

Počelo uređenje parka u Gornjomatejevačkoj ulici, u međublokovskom prostoru biće zasađeno 170 stabala

Sporne parcele u Gornjomatejevačkoj ulici na kojima je investitor sa građevinskom dozvolom trebalo da podigne zgrade, a zbog čega su stanari tog dela Niša nedeljama protestovali su rasčišćene, uređene i ozelenjene po obodu zimzelenim stablima autohtonih vrsta. Time je počelo uređenje parcele na kojoj će na proleće biti park. Žitelji tog dela opštine Pantelej su zadovoljni, kako ističu i zahvalni rukovodstvu grada koje je uslišilo njihove molbe.

Podsećamo da je na ozelenjenim parcelama prvobitno bila planirana izgradnja novih stambenih objekata, a grad i investitor postigli su dogovor o zameni parcela tako da ovdašnji stanari dobijaju uređenu zelenu površinu, prostor za odmor i dovoljno svetla u svojim stanovima, rekla je gradska većnica Sonja Milojković.

Foto: zvanična fejsbuk stranica gradonačelnice Niša

Ozelenjavanje tih površina realizovano je kroz projekat „Pokreni se za klimu“ koji finansira Ministarstvo zaštite životne sredine, napomenula je Sonja Milojković i navela da će ukupno biti zasađeno 170 stabala.

Predsednica gradske opštine Pantelej izrazila je zadovoljstvo uređenjem tog međublokovskog prostora i istakla da opština na taj način dobija lep prostor za svoje stanovnike.

Foto: zvanična fejsbuk stranica gradonačelnice Niša

Radove izvodi JКP „Mediana“, a direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović istakao je da oni iz godine u godinu beleže rast zasađenih sadnica na području grada i da je u prethodnom jednogodišnjem periodu zasađeno oko 1.400 stabala.

Danas je u blokovskom prostoru između Somborskog bulevara i Studeničke ulice počela sadnja 170 sadnica iz programa „Pokreni se za klimu“. Po ovom programu biće posađeno 39 Pančićevih omorika i 131 Smrča. Ukupno iz programa „Pokreni se za klimu“ u Nišu će biti posađeno 200 sadnica, jer je ranije posađeno 30 sadnica u Brzom Brodu, naveo je Pavlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

2 Komentara

  1. БРАВО за градоначелницу Драгану Сортировски и наше суграђане из општине Пантелеј ! Ово је најбољи пример здраве сарадње грађана и управе града. Нека се тако и настави. Веровао сам у градоначелницу која је као новинар била добро упозната са проблемима грађана и откуцајима срца овог града за разлику од њених претходника,а сада знам да сам био у праву.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close