Hronika

Počelo suđenje Malčanskom berberinu. Roditelji traže maksimalnu kaznu

Pred niškim Višim sudom danas je počelo suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47), u javnosti poznatom kao Malčanski berbenin, koji je optuženom da je oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu iz naselja Suvi Do u Nišu. Ročištu su prisustvovali i roditelji devojčice, koji su se obratili medijima i rekli da očekuju maksimalnu kaznu. Pripremno ročište je odloženo za 16. jun.

 

Do odlaganja je došlo jer je sud utvrdio da u toku pripremnog ročišta u fazi istrage, suprotno zakonu, Jovanoviću nije dato pravo da se upozna sa sadržinom pisanog nalaza i mišljenja Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, kojim je veštačena njegova uračunljivost.

Sud je saopštio da zbog epidemiološke situacije, branilac optuženog jeste, ali optuženi nije obavešten da u tužilaštvu pisani nalaz i mišljenje može da razgleda, niti mu je kopija pisanog nalaza i mišljenja dostavljena u niški zatvor, gde boravi u pritvoru.

Neposredno pre održavanja pripremnog ročišta optuženi Ninoslav Jovanović je podneskom tražio izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Nišu, ali je javni tužilac zahtev odbio.

Roditelji očekuju maksimalnu kaznu

“Očekujem da pravda bude zadovoljena, s obzirom na to da smo čekali ovoliko dugo vremena, mislim da bi trebalo to da se reši u što skorijem vremenu”, kaže otac Robert Karimanović.

Da će maksimalno biti osuđen očekuje majka devojčice.

“Očekujemo maksimalnu kaznu, za sve rodtelje da budu mirni i da ne prolaze kroz istu situaciju kao što smo mi. Ova bol je do kraja života i želim maksimalnu kaznu za takvog čoveka koji ne misli na budućnost deteta”, rekla je Aleksandra Karimanović.

Advokat oštećenih Tamara Antić rekla je da očekuje da Jovanović bude osuđen na maksimalnu kaznu za dela koja mu se stavljaju na teret, u cilju individualne i generalne prevencije.

Zbog osetljivosti slučaja i zaštite interesa maloletnog lica nije saopštena pravna kvalifikacija dela, ali se zna da mu preti kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Maloletnu devojčicu Jovanović je oteo 20. decembra prošle godine na putu do škole. Ona je pronađena posle deset dana.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

Jovanović je inače pušten iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

On je nakon izricanja pomenute presude 18. marta 2019. pušten na slobodu.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com