Društvo

Počeli radovi na osposobljavanju kanalizacione mreže u selu Popovac

Radovi na osposobljavanju sekundarne kanalizacije u Popovcu su počeli, kao i što je najavljeno prošle nedelje u razgovoru meštana sa gradonačelnicom Niša, Draganom Storirovski i v.d. direktora JKP “Naissus” Goranom Milosavljevićem.

Prema navodima iz niškiog vodovoda, trenutno njihove ekipe rade na ispitivanju i snimanju sekundarne kanalizacione mreže, specijalnim vozilima “Кanal Dže”, kako bi se utvrdilo stanje izgrađenih kolektora.

“Planirano je ispiranje i snimanje postojeće sekundarne kanalizacione mreže u Popovcu u ukupnoj dužini od 4 km. Nakon toga će početi prevezivanje ovih deonica na Popovački kolektor, što će omogućiti meštanima sopstvene priključke na kanalizacionu mrežu”, saopštio je Naissus.

Izvođenje radova na prevezivanju sekundarne kanalizacione mreže biće urađeno u ulicama Jablaničkoj, Poljskoj i ulici 29. novembra, kao i na prilazu ul. Borisa Кidriča.

Ekipe JКP „Naissus“ Niš su danas izvodile radove na prevezivanju dela sekundarne kanalizacione mreže u ulici Dragoljuba Đorđevića. Radi se o izvođenju kompleksnih radova na kopanja rova u dužini od 38 metara, dubine do 3 metra. Takođe je nastavljeno ispiranje i snimanje deonica kanalizacije u ulicama 29. novembra, 7. jula i delu ulice Dragoljuba Đorđevića i vezi ulica 29. novembra i ul. Dragoljuba Đorđevića.

Po završetku radova više od 50% domaćinstava sela Popovac, moći će da se priključi na kanalizacionu mrežu.

Rok za okončanje poverenih radova je 20 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com