Sport

Počele pripreme na Čairu; Bez par standardnih i sa jednim novim igračem

Novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović okupio je danas igrače i svoje saradnike na Čairu, a treneru se odazvalo ukupno 27 fudbalera, dok će se neki priključiti kasnije, iz ličnih razloga. Radnički u novu sezonu ulazi bez dva golgetera.

S obzirom na to da su osvajanjem trećeg mesta na kraju minule sezone obezbedili plasman u dugo čekane kvalifikacije za Ligu Evrope, odmor za članove Radničkog trajao je kratko. Nakon tri nedelje ponovo su se vratili na Čair gde će obaviti prvi deo priprema, a u planovima novog stručnjaka pominje se Slovenija kao solucija za drugi deo.

Na današnjem obraćanju medijima Lalatović je još jednom istakao da mu je čast što je postao trener kluba sa velikom tradicijom a potom se osvrnuo i na predstojeći period:

Foto: Niške Vesti

“Znam da me čeka zahtevan posao i šta se od mene traži i to me motiviše, a smatram da Niš kao grad i Radnički kao klub zaslužuju da budu deo evropskog takmičenja. Što se tiče mog posla ovde, tu neće biti nikakvih problema. Gde god da sam radio, davao sam celog sebe i tako će biti i ovde. Uložiću i poslednji atom snage da Radnički bude tamo gde pripada, a to je sam vrh srpskog fudbala. Ja nisam lak za saradnju sa igračima, moj sistem rada je neugodan za fudbalere, moji zahtevi su visoki, treninzi su teški, ali kada se prođe kroz moje pripreme, ekipa koju treniram je na potrebnom nivou za ono čemu stremim. Trudićemo se da budemo u vrhu domaćeg fudbala, a što se tiče Evrope još ništa ne bih obećavao. Prvo treba da sastavimo ekipu, da je uigramo i da imamo malo sreće u žrebu” izjavio je Nenad Lalatović.

Na prvom treningu izostali su Riota Noma, Dušan Mićić i Nikola Stanković, iz kako kažu “opravdanih razloga” a direktor dodaje da će trener odlučiti hoće li biti kažnjeni ili će proći bez sankcija. Oni će se ekipi priključiti u ponedeljak, a sezonu će niški tim nastaviti bez Milana Pavkova, Aleksandra Subića, Bojana Šaranova, Ivana Miladinovića i Slaviše Stojanovića.

Prvi novajlija biće štoper Đorđe Crnomarković.

“Nisam zadovoljan što ova trojica nisu tu od prvog dana. Želim disciplinu u ekipi i ovakve stvari više neće biti moguće. Ja volim da u sastavu imam igrače od poverenja. Ja za moje igrače dajem sve i očekujem da mi oni to rade i za mene. Naravno da postoje fudbaleri koje bih voleo da vidim u dresu Radničkog, ali sve zavisi od finansijske situacije u klubu. Ono što ja želim je da u narednih nekoliko dana imam ekipu sa kojom ću raditi mesec dana i koja će spremna izaći na utakmmicu 12. jula. Ovde su danas došli i fudbaleri kojima su istekli ugovori, a ja bih voleo da sa nama ostane Saša Stojanović, trenirao sam ga u Crvenoj zvezdi i zaista imam samo reči hvale za  njega i smatram ga majstorom fudbala. U svakom slučaju nemamo puno vremena i moramo žestoko da radimo od prvog dana. Do 20. juna ćemo raditi ovde na Čairu, a potom odlazimo na glavni deo priprema, gde ću zahtevati poptuni mir i izolaciju za igrače i stručni štab.” rekao je Lalatović.

Pune ruke posla ovih dana ima i sportski direktor Radničkog Marko Jovanović, koji je novinarima izneo kako stoje stvari u prelaznom roku.

Foto: Niške Vesti

“Dobili smo listu želja šefa stručnog štaba i činimo sve da mu što pre dovedemo fudbalere koje je tražio. Mogu da potrdim da će prvi novajlija biti štoper Đorđe Crnomarković, nekadašnji fudbaler Javora i Čukaričkog, a nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku kompletirati ekipu.” izjavio je Jovanović i dodao da u toku sutrašnjeg dana očekuju dolazak novih igrača.

Današnjoj prozivci prisustvovali su: Živković Mladen, Kojić Milorad, Ilić Stefan, Stojiljković Mladen, Bulajić Ivan (golmani); Jovanović Aleksandar, Stojanović Saša, Stevanović Nikola, Lalatović Dušan, Topalović Mihajlo, Ćirković Petar, Simunović Vladimir, Krstić Petar, Jovanović Aleksa, Petrović Miloš, Stanković Filip, Listeš Marko, Stanisavljević Aleksandar, Crnomarković Đorđe, Mrkić Marko, Bogdanović Petar, Aksentijević Nikola, Mijailović Andrija, Ranđelović Lazar, Ristić Petar, Apostolović Andreja, Babić Siniša (igrači).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com