Obrazovanje

Počela školska godina! U Nišu u prvi razred krenulo 2.200 prvaka

U Nišu je danas u prvi razred Osnovne škole krenulo 2200 prvaka što je isti broj kao i prošle godine. Najviše prvaka upisalo je nekoliko škola koje se nalaze u naseljima koja se šire i u kojima se doseljava stanovništvo kao što su Pantelej, Duvanište ili kraj Knjaževačke ulice. Đaci prvaci danas su svečano dočekani, a čestitku im je uputila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

“Prvacima, svim osnovcima i srednjoškolcima želim srećan polazak u školu. Prosvetnim radnicima i zaposlenima u školama želim uspešnu školsku godinu. Pred vama je velika i časna uloga u obrazovanju i vaspitanju mladih. Verujem u dobar rezultat u predstojećoj školskoj godini koji će Grad Niš podržavati nastavkom ulaganja u obrazovnu infrastrukturu i podsticanju mladih u sticanju novih znanja koja su „zlatni ključ“ za godine i epohu pred nama. Znam da neće biti lako, ali neznanje je uvek bilo najskuplje. Stara mudrost nas upozorava da je obrazovanje kao veslanje uzvodno. Čim stanete, čamac vas vraća i udaljava od cilja. Na tom putu koji vas vodi do uspeha i ne dozvoljava zastajkivanje, želim vam mnogo zdravlja i svako dobro.”

Rukovodstvo Grada Niša i Gradskih opština danas se dužilo sa đacima. Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, načelnik Školske uprave u Nišu Predrag Nešović sa saradnicima, predsednica GO Pantelej Nataša Stanković danas su obišli Osnovnu školu „Stefan Nemanja“ koja se nalazi na teritoriji GO Pantelej. Ova škola je upisala pet odeljenja prvaka, odnosno oko 140 sedmogodišnjaka, kazala je direktorka  Aleksandra Projović.

 

Dušica Davidović, zamenica gradonačelnce Niša

„Velika je sreća i zadovoljstvo da imamo isti broj đaka kao i prošle godine jer to znači da se broj dece u gradu ne smanjuje. Puno je faktora uticalo da ova škola upiše ovako veliki broj sedmogodišnjaka. Opština Pantelej je jedna od opština u Gradu koja se ubrzano širi i po poslednjem popisu imala je najveći priraštaj stanovništva i to je dobro jer znači da će imati i više dece“, kazala je Davidović.

Grad je kao i svake godine u budžetu izdvojio određena sredstava za pakete koji su pripremljeni za prvake. Brine i o ostalim učenicima i izdvaja sredstva za stipendiranje i najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, a nagradjuje i najbolje studente. U planu je da se formira i fond za stipendiranje učenika i studenata sa invaliditetom kako bi što veći broj dece bio pomognut.


Predsednica GO Pantelej Nataša Stanković je istakla da je ova opština i ove godine izdvojila sredstva da obraduje prvake.

 

Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej

„Na teritoriji GO Pantelej imamo četiri škole na gradskom području i još 12 na seoskoj. Za sve prvake smo i ove godine pripremili poklone. Kupili smo za svakog sedmogodišnjaka ranac koji smo i napunili celokupnim školskim priborom. Tu su pernice, blokovi, notne i obične sveske“, dodala je Nataša Stanković.

Direktorka škole „Stefan Nemanjić“ Aleksandra Projović ne krije radost što su ove godine upisali najviše prvaka, 140.

 

Aleksandra Projović, direktorka OŠ “Stefan Nemanja”

„Srećni smo kada upišemo ovaj broj dece jer znamo da će škola živeti narednih osam godina i da neće biti tehnoloških viškova i tehničkih problema u radu škole. Svake godine raspust koristimo da sredimo školu, da saniramo stavri koje su nam potrebne. Želimo da deci pružimo najbolje uslove za rad i ove godine smo nabavili tehničku opremu koja će se koristiti u nastavi, a radimo sve da bi deci bilo prijatno u školi“, istakla je Aleksandra Projović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com