Društvo

Počela rekonstrukcija fasade, krečenje i zamena stolarije u Sigurnoj kući

U Sigurnoj kući u Nišu ovih dana je krenula realizacija projekta pod nazivom “Srcem za žene” koji je uradio menadžment ove ustanove. Projekat je odobren je od strane Ministarstva gradjevine, infrastrukture i saobraćaja. Njime su obezbeđena sredstva za sređivanje fasade objekta, krečenje unutrašnjosti objekta i zamenu dela stolarije.

Vrednost projekta koji je u toku je 1.052,732 dinara i predviđeno je da radovi budu gotovi do kraja septembra.

“Zaštita žena i dece podrazumena stvaranje svih neophodnih uslova da se žene i deca koja su smeštena u Sugurnu kuću osećaju pre svega sigurno, zaštićeno i dostojanstveno”, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu. “Ovo nije prvi put da nam Ministarstvo građevine, infrastrukture i saobraćaja, i potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izlaze u susret. Sigurna kuća u Nišu će nakon završetka ovih radova pružati mnogo bolje uslove za život u njoj svojim štićenicima. Izvođenjem navedenih radova objekat ustanove će biti oplemenjen ,a štićenice i njihova deca osećaće se mnogo bolje jer će uslovi za život biti bolji”, objašnjava Šćekić.

Ona dodaje da je ova ustanova aplicirala projektom i kod Ministarstva pravde. I ovaj projekat je odobren i njegova realizacija počinje od prvog septembra.

Foto: V.P.

“Projekat podrazumeva sređivanje ustanove novim nameštajem. Predstoji nam puno posla u narednom periodu ali to nama predstavlja zadovoljstvo i srećni smo što će Sigurna kuća dobiti nov spoljašnji i unutrašnji izgled”, ističe Sonja Šćekić.

Objekat u kome se ustanova Sigurne kuće nalazi star je više od 60 godina. Prethodnih godina učinjeno je dosta na sređivanju ustanove ali je potrebno još dosta ulaganja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com