Ekonomija

Počela podela poreskih rešenja za 2019. godinu

Sekretarijat za lokalnu poresku administraciju ovih dana uveliko šalje izveštaje o porezu na imovinu poreskim obveznicima na području grada Niša.

Podela je počela pre dve nedelje, a biće podeljeno oko 100.000 poreskih rešenja. Sekretar Sekretarijata za lokalnu poresku administraciju Nina Ilić izjavila je da poštari treba da rešenja uruče lično, uz potpis, medjutim da ima i onih koji ostavljaju u poštanskim sandučićima.

“Mi sva rešenja koja su poslata preko pošte smatramo uručenim ukoliko su poslata na adresu prebivališta iz poreske prijave. Proknjižićemo sva rešenja petnaestog dana od dana predaje pošti jer je tako po zakonu. Gradjani koji ne dobiju rešenja narednih dana trebalo bi da sačekaju i da od 10. avgusta ili od sredine avgusta dodju do Sekretarijata i preuzmu svoje rešenje”, rekla je Ilić.

Prema njenim rečima, o poreskim obavezama gradjani mogu da se informištu i preko zvaničnog republičkog sajta www.lpa.gov.rs. Od 100.000 poreskih obveznika u Nišu lokalna poreska administracija naplatila je u 2018. godini 1,14 milijardi dinara poreza na imovinu, što je 100 miliona više nego u 2017. godini.

Početkom godine više od 14.000 obveznika dobilo je opomenu za plaćanje zaostalih poreskih dugova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com