DruštvoEkonomija

“Pljušte” kazne za niške ugostitelje

Pred prekršajnim sudom u Nišu u toku je dvanaest postupaka protiv ugostitelja, po nalozima koje je od početka godine podnela sanitarna inspekcija, zbog nepoštovanja propisanih mera u uslovima epidemije.

Istom sudu niška Komunalna milicija podnela je 40 naloga zbog nepoštovanja radnog vremena. Do sada je rešena polovina predmeta.

U redovnim i vanrednim kontrolama ugostiteljskih objekata sanitarna inspekcija je u većini slučajeva evidentirala nepoštovanje propisane fizičke distance, odnosno, stolovi u objektu nisu bili postavljeni prema propisanim merama. Takođe, inspektori su često zaticali zaposlene bez zaštitnih maski, za šta kazna iznosi od 5.000 do 20.000 dinara.

Postupajući po prijavama o nepoštovanju radnog vremena ugostiteljskog objekta u uslovima epidemije, Prekršajni sud je završio skoro polovinu predmeta. Vlasnici tih ugostiteljskih objekata, kažnjeni su novčano u iznosu od 75.000 do 150.000 dinara.

Od početka epidemije korona virusa Prekršajni sudu u Nišu izrekao je 300 novčanih kazni za lica koja su kršila meru zabrane kretanja tokom policijskog časa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com