Društvo

Planinari zakazali šetnju za vikend

Planinarsko društvo "Preslap" organizuje u nedelju, 8. septembra rekretivnu akciju, namenjenu pre svega učenicima osnovnih škola, a na kojoj, mogu učestvovati svi rekreativci - pešačenje uz levu obalu Nišave, do Brzog Broda, do čuvenog mosta i kampa "Fabrike umetnika".

Planinarsko društvo „Preslap“ ovom akcijom želi da podstakne učenike osnovnih škola, njihove rodetelje i prosvetne radnike, da se bave rekreacijom, aktivnostima u prirodi, a kasnije i samim planinarenjem. Zato je, ističe se, najbolje prve korake u ovim aktivnostima napraviti na lakim, rekreativnim akcijama, čiji sadržaj obuhvata pre svega pešačenje.

Zato je osmišljena lagana pešačka akcija, od Niša, do Brzog Broda, sa zanimljivim sadržajima na akciji.

„Planinarsko društvo „Preslap“ stoji na raspolaganju prosvetnim radnicima, radi animiranja učenika osnovnih škola sa područja grada NIša, da uzmu učešće na ovoj akciji, a i vreme odražvanja akcije izabrano je taman za početak školske godine“, ističu u ovom klubu.

Foto: PD Preslap

Trasa akcije počinje kod mosta na Nišavi, u Ulici vojvode Mišića. Trasa dalje vodi uzvodno, levom obalom Nišave, po bedemu i keju. Staza je uređena. Na par mesta biće napravljene i kraće pauzje. Za dva sata laganog hoda, posle 5 km, stiže se do čuvenog metalnog mosta u Brzom Brodu, a u blizini je i kamp „Fabrike umetnika“. Ovde će biti napravljena pauza od sat vremena, za odmor, ali i za igranje zanimljivih igrica, kao što su trka u džakovima, bacanje obruča itd.

Za povratak u Niš, predviđena su dva načina: ili povratak istom stazom kojom je grupa i došla u Brzi Brod, ili odlazak do stajališta gradskog prevoza u naselju Brzi Brod, te povratak autobusima. Grupa koja se bude vratila u Niš istom stazom pored reke Nišave, tako će preći 10 km, a grupa koja se vraća autobusom, prepešačiće 6 km (5 km od Niša do Brzog Broda i još 1 km do autobuskog stajališta).
Za uešće na ovoj akcjiji,m nije potrebna posebna prijava, već je dovoljno doći do 10 sati, kod mosta u Ulici vojvode Mišića, u nedelju, 8. septembra.

Vođa akcija i osoba za kontakt je Miroslav Dokman, telefon: 062/205977, a dodatne informacije mogu se dobiti i putem elektronske pošte, na adresu Planinarskog društva „Preslap“: pdpreslap@gmail.com

Foto: PD Preslap

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com