Društvo

Pijaca skupa, ili smo se loše udale?

Na Tvrđavskoj ili takozvanoj “velikoj” pijaci, danas su se paprike za ajvar prodavale po ceni od 60 do 70 dinara za kilogram, cena breskvi bila je od 50 do 90 dinara, kupus i crni luk po 40 dinara, a za buket cveća treba izdvojiti od 60 do 100 dinara. Za plitak džep Nišlija, reklo bi se – skupo.

Mnogo više razgledanja i raspitivanja za cene nego kupovine, današnji je utisak sa najveće niške pijace.

Nezadovoljni i kupci i prodavci.

Crvena paprika za ajvar dobrog kvaliteta, ove nedelje prodavala se po ceni od 60 do 70 dinara za kilogram, mada su prodavci za veću kupovinu bili spremni da spuste cenu i na 50 dinara.

Cena breskvi kreće se 50, za takozvane vinogradarske, do 80 i 90 dinara za velike, sočne breskve koje podsećaju na one iz Grčke.

Cena grožđa je i dalje oko 100 dinara, a bele sorte sa krupnijim zrnom idu i do 120. Krušaka ima malo, cena im je 80 dinara, dok su jabuke jeftinije i koštaju 50 i 60 dinara.

Krompir, kupus, šargarepa i crni luk imaju otprilke istu cenu i prodaju se od 30 do 50 dinara po klogramu, krastavac 40.

Iskusne domaćice kažu da nedelja nije dobar dan za pijačni pazar, a ako je neka od njih htela danas da ukrasi svoju kuću buketom divnog, jesenjeg cveća, manji buket koštao je 60, veći 100 dinara.

Kada se tako jedna niška domaćica požalila prodavcu da mu je paprika skupa, ovaj joj je duhovito odgovorio “nije skupa, nego si se ti loše udala”.  Neki kažu je ova replika bazirana na istinitom događaju koji se ovih dana, pred spremanje zimnice, uveliko prepričava kao anegdota.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com