Kultura

„Peterburško rusko čudo“ u Narodnom pozorištu u Nišu

U Narodnom pozorištu u Nišu, u četvrtak 27. oktobra u 19 časova, biće održan koncert „Peterburško rusko čudo“, zasnovan na ruskoj narodnoj muzici.

Na ovom koncertu koji se organizuje u saradnji sa CEBEF-om, učestvuje 26 umetnika (pevača i baletskih igrača) uz pratnju orkestra ruskih instrumenata.

Trajanje programa je 1 sat i 10 minuta, a ulaz je besplatan.

“U ruskoj folklornoj predstavi „Peterburško rusko čudo“ su pesme, igre i orkestar ruskih instrumenata povezani u jedinstvenu celinu. Publika ima priliku da prisustvuje spektaklu šarenih kostima (umetnici se tokom programa presvlače više od 5 puta), da prisustvuje „vulkanu strasti“ kroz slovensku melodičnost, najsloženije koreografske tačke i očaravajuće glasove umetnika”,ističu.

Ansambl „Moroška“ čine isključivo profesionalni umetnici – diplomci Sankt Peterburškog državnog konzervatorijuma „N. A. Rimski-Korsakov”, od kojih su mnogi laureati sveruskih ili međunarodnih takmičenja.

Na koncertnom repertoaru smenjuju se ruske pesme i igre, a pored svetki poznatih i čuvenih ruskih pesama poput „Kaljinke“, „Gledam u plava jezera“, ili „Izaći ću na ulicu“, biće predstavljeno autorsko poimanje narodne muzike, koji je postavio tandem vrsnih reditelja iz Sankt Peterburga.

Sanktpeterburški teatar pesme i igre „Moroška“ je specijalno povodom turneje po Srbiji, pripremio nekoliko iznenađenja za publiku!

Koreograf – laureat međunarodnog takmičenja Elena Viking
Umetnički direktor teatra „Moroška” – Nadežda Poltavčenko

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com