Sport

Pet medalja za niške streličare u Beogradu

Na pretposlednjem rangirnom turniru prvenstva Srbije održanog minulog vikenda u Beogradu, Streličari SK “Niš”  vratili su se kući sa pet medalja – dve zlatne, jednom srebrnom i dve bronzane.

Najbolji rezultat čitavog turnira ostvario je Ognjen Nedeljković iz SK Niš, u disciplini kompaund luk. On je u kvalifikacijama postigao 701 poen, što je izvanredan rezultat i na međunarodnom nivou. Nakon toga se „prošetao“ kroz eliminacije i još jednom sa lakoćom osvojio zlatnu medalju.

“Ovo je samo još jedna potvrda da Nedeljkovića s pravom nazivaju najboljim streličarem Srbije svih vremena”, kažu iz kluba.

Drugu zlatnu medalju je osvojila tročlana ekipa SK Niš u disciplini goli luk. Ovog puta rekord nije oboren jer je Majović bio daleko ispod svog nivoa, ali su druga dvojica opravdala očekivanja. Dejan Stojanović je osvojio i individualnu srebrnu medalju a Veljko Petrović bronzanu, dok je zlato otišlo u Pančevo, kod ove sezone odličnog Mažinga.

Bronzana medalja je osvojena i u disciplini olimpijski luk. Ovog puta je zablistao mladi Marko Vulić, koji je nakon odličnih kvalifikacija zadržao treće mesto i kroz četri kruga eliminacija protiv znatno iskusnijih protivnika.

Ova naporna sezona ulazi u završnicu – predstoji nam još turnir u Novom Sadu narednog vikenda, a u septembru Državno prvenstvo. Intenzivno se pripremamo i ulažemo ogromne napore da ovu sezonu završimo sa što više osvojenih individualnih i ekipnih titula prvaka Srbije, uprkos finansijskim problemima i povredama koje su nas pratile zadnjih meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com