Društvo

Penzionerima “senior kartica” samo uz plaćenu članarinu?

Gradska organizacija penzionera Niš u toku februara meseca 2018. godine pokrenula je akciju izdavanja „SENIOR KARTICE” za sve penzionere grada Niša. Pravo na Senior karticu imaju svi penzioneri, a ona će im omogućiti da ostvaruju popust od 5 do 50 odsto. Niš je posle Beograda drugi grad u Srbiji, čiji će penzioneri moći da koriste povlašćene kartice.

Uprkos tome što su se mnogi penzioneri odazvali ovoj akciji, ima i onih koji imaju primedbe.

Nekoliko penzionera koji su se javili redakciji Niških Vesti kažu da su kartice namenjene samo onim penzionerima koji se učlane u Gradsku organizaciju penzionera Niš i plaćaju mesečnu članarinu.

“Ne želimo da budemo članovi ni jednog Udruženja. Iste kartice dobijaju i penzioneri u Beogradu, ali potpuno besplatno, bez učlanjenja u bilo koju organizaciju”, tvrde penzioneri za Niške Vesti.

Da je potrebno biti član Gradske organizacije penzionera da bi se ostvarili određeni benifiti koje kartica pruža, potvrdio je našoj redakciji Mirko Zečević, predsednik ove organizacije.

Mirko Zečević, predsednik Gradske organizacije penzionera

“Članarina je simboličnih 30 dinara. Ta cifra nije visoka, a ipak treba od nečega da se isplate ljudi koji rade na organizaciji celog posla”, objasnio je Zečević.

Ipak, dodaje ima i povlašćenih. Pa tako članarinu nisu u obavezi da plaćaju korisnici materijalne pomoći, ali i stariji od 65 godina koji nisu korisnici penzija.

“Potrebno je da se jave u GOP Niš i da sa sobom ponesu ličnu kartu, penzioni ček i potvrdu Centra za socijalni rad da su korisnici materijalne pomoći. Osobe starije od 65. godina potrebno je da dostave potvrdu Fonda PIO da nisu korisnici penzija”, kaže Zečević.

Gradska organizacija penzionera Niš je organizacija koja u svom sastavu ima  pet Udruženja penzionera gradskih opština, Medijane, Palilule, Pantaleja, Crvenog Krsta i Niške Banje. U Gradu Nišu živi preko 62.000 pezionera.

Da bi olakšala penzionerima Gradska organizacija obezbedila je korišćenje poslovnog prostora sledećih Mesnih kancelarija: „Čair“ Medijana, Mesna kancelarija „Božidar Adžija
Medijana, Mesna kancelarija „Medijana“ Medijana, Mesna kancelarija „Brzi Brod“ Medijana, Mesna kancelarija „Ratko Pavlović“ Pantelej, Mesna kancelarija „12. Februar“ Crveni Krst,
Mesna kancelarija „Ratko Jović“ Crveni Krst, Mesna kancelarija „Donji Komren“ Crveni Krst, Mesna kancelarija „Popovac“ Crveni Krst, Mesna kancelarija „Nikola Tesla“ Niška Banja, Mesna kancelarija „Bubanj“ Palilula.

Radno vreme u GOP Niš svakog radnog dana i subotom od 09.00 do 17.00 časova. Radno vreme u Mesnim kancelarijama svakog radnog dana od 09.00 do 15.00.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com