Društvo

“Pčelice” i dalje vredno rade

Iako su vrtići JPU “Pčelica” zatvoreni radnici nisu prestalli sa radom, a uz to pomažu svima kojima je to potrebno. Ipak, u ovoj ustanovi trenutno su pojedini radnici oslobođeni radnih zadataka.

Zaposlene majke koje imaju decu mlađu od 12 godina ne rade, kao i zaposleni stariji od 60 godina koji su doneli izveštaj lekara da imaju neku hroničnu bolest, kaže za Niške Vesti direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić.

“Na početku vanrednog stanja, JPU “Pčelica” odmah je imenovala krizni tim u kojem je veliki broj vasitača, pedagoga i psihologa koji rade sa roditeljima i decom na dalljinu, iz svojih domova”, kaže Svetlana Mitić.

Foto: printskrin/FB “Pčelica”

Veliki broj vaspitača i medicinskih sestara su na radnom zadatku na terenu. Pojedini zaposleni rade u svih pet niških opština.

“Oni rade u prepodnevnim satima u opštinama, javljaju se na telefone, daju informacije građanima. Izvestan broj vaspitača deli pakete ili ide u pomoć penzionerima, kupuju šta im je potrebno, to već zavisi od dogovora sa vaspitačima”, rekla je Mitićeva.

Foto: JPU “Pčelica”

U “Pčelici” kažu da su jedan broj servirki i spremačica ustupili Kliničkom centru Niš.

“Oko 20 zaposlenih sa nalogom rade u KC Niš jer je njima veliki broj radnika prešao u Halu “Čair” tako da smo mi svoje zaposlene ustupili njima”, ističe Svetlana Mitić.

Radnici u njihovoj kuhinji spremaju obroke i za Sigurnu kuću, ali se ekipno smenjuju kada se umore.

Podsetimo, JPU “Pčelica” Kriznom štabu Grada, u saradnji sa Crvenim krstom, ustupila je 4 vozača, 4 servira i isto toliko vozila za podelu hrane starim socijalno ugroženim građanima. “Pčelica” je takođe ustupila jedno vozilo i vozača prof. dr Žarku Rankoviću.

“Naš vozač vozi doktora gde god je to potrebno jer je on u Kriznom štabu i ima puno posla. Ovih dana smo mi zaduženi za logistiku za uvaženog profesora”, kaže Svetlana Mitić.

JPU “Pčelica” ustupila je Kriznom štabu Grada Niša još dva kombi vozila. Mitićeva dodaje da su “pčelice” u ovom trenutku na usluzi narodu, gradu, državi i svima kojima je pomoć potrebna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com