Sport

Pavle Ćirić ponovo blistao na državnom prvenstvu u šahu

Niški mladi šahista Pavle Ćirić sa svojih 12 godina već je nebrojano puta postizao vrhunske rezultate na velikim takmičenjima, kako domaćim, tako i međunarodnim. Ovoga puta na državnom kadetskom prvenstvu u Kragujevcu u starijoj grupi dečaka do 14 godina ubedljivo je osvojio prvo mesto u kategoriji problemski šah i tako potvrdio titulu osvojenu pre dve godine, a takođe je i u najjačoj grupi na turniru u kategoriji standardni šah, podelio prvo mesto i stekao uslov za Evropsko prvenstvo u Bratislavi početkom avgusta ove godine.

Pavle sa svojih 12 godina već ima međunarodnu titulu AIM, kao i nacionalnu MK, a na predstojećim turnirima u Paraćinu, Beogradu, Bratislavi i Srebrnom jezeru ove godine, boriće se za nekoliko stotina poena koji ga dele od prve majstorske titule FM.

Sa samo 12 godina Pavle Ćirić je Evropski amaterski prvak, Šampion Srbije u problemskom šahu, Prvak Grada Niša u nekoliko navrata, Prvak Okruga, Prvak Srbije u školskom šahu, Prvak Centralne Srbije, Pobednik Svetosavskog turnira.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button