Društvo

“PARKIRAJ I BICIKLIRAJ”: Parking servis pozvao građane da predlože mesta na kojima da postave P-profile

JKP “Parking servis” pozvao je građane da im pošalju predloge gde bi trebalo da se postave P-profili za bicikle i mopede, i ostale predloge koji se odnose na korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva. Predloge treba poslati na zvaničnu mejl adresu preduzeća: info@nisparking.rs

 

“Naše preduzeće je spremno da učini korak dalje i proširi svoju ponudu kada je podsticanje razvoja biciklizma u Nišu u pitanju, i kako bi naši sugrađani, bar tokom toplijih meseci u godini, se, možda, više okrenuli ideji da je i odlazak na posao npr. biciklom i ekonomičnija i, još važnije, zdravija navika”, saopštio je Parking servis.

U ovom preduzeću podsećaju da su u nameri da podignu svest građana o tome koliko je značajno očuvanje ekološkog sistema i koliko su izduvni gasovi automobila štetni po zdravlje svih nas, pre četiri godine uveli  uslugu „Parkiraj i bicikliraj“, koja je zasad dostupna samo korisnicima posebnog parkirališta „Čair“.

Foto: M.Đ.

Učestvovali su u kampanjama poput „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“ i „Dan bez automobila“, koja se svake godine u septembru mesecu obeležava širom Evrope u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

“Svesni smo, kao društveno odgovorno preduzeće, a pogotovo kao javno komunalno preduzeće čija je osnovna delatnost iz domena saobraćaja, da je neophodno u Srbiji podsticati razvoj eko-mobilnosti, s obzirom na činjenicu da je na ulicama i našeg grada iz dana u dan sve više automobila”, ističu.

Tokom 2022. godine ovo preduzeće je postavilo dve servisne stanice za bicikle, dok je tokom prethodne četiri godine postavilo značajan broj P-profila za parkiranje bicikala i mopeda, kako ljubitelji dvotočkaša ne bi svoja prevozna sredstva na dva točka vezivali za saobraćajne znake ili stubove javnog osvetljenja.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com