Sport

Parasport ≠ para život: Miloš Grlica

U prvoj epizodi Parasport ≠ para život upoznaćemo se sa Milošem Grlicom, legendom srpskog golbala – sporta za osobe sa oštećenim vidom.

Miloš je, kao slabovid, rođen u Čačku 1979. godine u porodici u kojoj su oba roditelja bila slepa.

Nekadašnji je reprezentativac, ali je i dalje aktivan igrač golbala. Nosilac je nacionalnog sportskog priznanja, učesnik i osvajač medalja na Paraolimpijskim igrama i svetskim i evropskim prvenstvima u para-atletici. Osnivač je, predsednik i igrač Golbal kluba “Mladost”, kao i organizator i učesnik mnogih golbal kampova. Danas se bori za to da Srbija u ovom sportu dostigne status kakav je imala bivša Jugoslavija.

Sa Milošem smo razgovarali o tome zašto mnoge slepe i slabovide osobe izbegavaju sport ili bilo kakvu fizičku aktivnost, šta je njemu sport pružio u životu. da li je bolje da slepa i slabovida deca pohađaju specijalnu školu ili redovnu… Razgovarali smo o sportovima kojima se mogu baviti osobe sa oštećenim vidom, o predrasudama, barijerama i strpljenju… Govorio nam je o svojoj majci, o svojoj deci, o svojoj profesiji fizioterapeuta i otkrio nam – kako je postao “lovac na snove”, piše Sport juga.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com