Društvo

PAPRIKE KRASE jedan od glavnih gradskih trgova u Nišu

Na jednom od centralnih gradskih trgova u Nišu posađene su paprike i to ne obične već dekorativne. Pored blagog iznenađenja brojnih prolaznika što travnatu površinu ukrašavaju baš papričice, Nišlije priznaju da su neobično lepe i svakako neočekivane na tom mestu.

A one su tu upravo sa namerom da iznenade ali pre svega ukrase jedan od najprometnijih gradskih trgova, Trg Nikole Pašića gde se nalazi i spomenik Vuku Karadžiću.

“Ove ukrasne papričice prošle godine bile su zasađene na Trgu Pavla Stojkovića i tada je bilo veliko interesovanje zašto smo paprike posadili tu gde ljudi očekuju cveće. I baš nam je to namera bila, da bude nešto drugačije jer su ove ukrasne papričice divne”, kaže za Niške Vesti pejzažna arhitektica JKP “Mediana” Olja Božanić.

Foto: Niške Vesti

Ona dodaje da je trenutno u cvetanju jedna vrsta, a da će druga tek cvetati i ona ima bobičaste plodove, biće kako kaže još lepša, jer ima ove tamnije listove.

Ovih ukrasnih papričica ima trenutno samo na ovoj lokaciji.

“Prva vrsta ovih ukrasnih papričica koja je u cvetanju trenutno je po latinskom nazivu “Chilly Chili Ornamental Peper” a one druge koje očekujemo da izbace plodove su “Capsicum annuum -Black Pearl-. Biće to divan prizor”, kaže uz osmeh Božanić.

Božanić dodaje da su najčešća pitanja Nišlija – Da li su ove papričice jestive?

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com