Sport

Pantelić: Talenat nije dovoljan za uspeh, potrebno je puno rada i rezultat neće izostati (FOTO+VIDEO)

Velki broj mladih fudbalera iz Aleksinca ovacijama je pozdravio legendarnog golmana Dragana Pantelića. Nakon dočeka na gradskom stadionu, druženje je nastavljeno i posle projekcije filma “Broj 1” producenta Olivera Paunovića u sali Doma kulture, sve u organizaciji Centra za kulturu i umetnost iz ovog grada.

Mladi sportisti su bili u prilici da se druže i slikaju sa legendom srpskog fudbala a mnogi su se odvažili i bivšem reperezentativcu postavili pitanje. Neka pitanja su bila toliko simpatična, da se par puta i sam Pantelić zamislio oko odgovora, što je izazvalo smeh kod okupljenih.

Foto: Niške Vesti

“Rado dolazim u Aleksinac jer je on deo moje karijere. Ovo nije samo promocija Filma „No 1″ producenta Olivera Paunovića već želim da vam ukažem na to da i sportisti iz malih mesta mogu da postignu velike i zapažene rezultate. Možete da zaigrate sutra i za reprezentaciju Srbije ili sveta ali je potrebno da u sportu budete primereni, radni i vredni – rezultat neće izostati. Talenat jeste bitan ali je bitniji rad. Bilo je dosta talenata u mojoj karijeri koji su propali jer nisu dovoljno radili. Nema ničeg lepšeg nego baviti se sportom. Vaše je da trenirate i radite, a o svemu ostalom brinu drugi. Kada dođu rezultati uživate u svom uspehu i predstavljate grad i zemlju u najboljem svetlu, to je ono najlepše”, rekao je Pantelić okupljenim mladim fudbalerima iz nekoliko aleksinačka kluba koji su se po prvi put okupili na jednom mestu radi druženja.

Meštani kažu da su ovi mladi sportisti ljuti neprijatelji na terenu ali kada je ovakav povod u pitanju rado su se odazvali pozivu da pozdrave legenradnog golmana koji je čitavu deceniju branio boje niškog Radničkog. Svetom pronosio slavu srpskog fudbala i pored odličnih rezultata pokazao svu srčanost i ljubav prema fudbalu, što je mnoge naraštaje i dovelo na travu brojnih stadiona u Srbiju.

Nekada najbolji među jednakima, ujedno golman i najbolji strelac ekipe pokazao je još jednom zašto ga danas krasi epitet legendarnog – nesebično davajući savete fudbalerima koji su ga pažljivo slušali još jednom je podsetio na velike istorijske rezultate koje je beležio sa saigračima. Sve to pažljivo je “spakovano” u dokumentarni film “Broj 1” niške City Grupe koji je prikazan u Domu kulture.

Oliver Paunović, producent na tribini nakon projekcije filma

“Pored velike istorijske vrednosti koju nosi ovaj film, on ima i edukativni karakter i na to smo ponosni. Film pokazuje da velikim trudom i radom sportisti iz malih mesta mogu da postignu svetske rezultate. Film pokazuje svu Pantinu borbenost i ljubav prema pobedi, gradu i zemlji za koju je igrao”, rekao je Oliver Paunović, producent filma.

Projekcija je održana u organizaciji Centra za kulturu i umetnost iz Aleksinca, a sam urednik programa Miloš Paović za Niške Vesti kaže da je ovaj dokumentarni film pravi istorijski dokument.

Miloš Paović, urednik Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu

“Spojili smo na divan način kulturu i prezentaciju sjajnog dokumentarnog filma sa promocijom pravih sportskih vrednosti.

Dragan Pantelić je univerzalni uzor hrabrosti i upornosti”, rekao je Paović.

On dodaje da je zadovoljan odzivom mladih fudbalera, ali i građana koji vole ovu filmsku formu.

“Radujemo se novoj saradnji sa City Grupom dok Centar za kulturu nastavlja saradnju sa svim organizacijama u opštini Aleksinac”, završio je za Niške Vesti urednik programa Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com