Društvo

Palilulci dobijaju policijsku stanicu

Građani Palilule uskoro bi trebalo lakše da dolaze do lične dokumentacije, ali i da budu bezbedniji jer do kraja godine ta Opština dobija i svoju policijsku stanicu, ističe njen predsednik Aleksandar Ždrale.

Kako tvrdi, po svim pokazateljima i statistikama, stopa kriminaliteta u Nišu najveća je upravo u ovoj Opštini, pa će zbog toga na teritoriji koja broji preko 72.000 stanovnika biti otvorena policijska ispostava.

„Verujem da se sve to dešava zato što policajci koji patroliraju ulicama Palilule ne mogu da stignu na sve strane, jer se stanica policije koja pokriva našu Opštinu nalazi  na Crvenom krstu, a sama ta opština broji dvadesetak sela. To je ogromna površina i ne mogu da stignu na vreme i do nas“, kaže Ždrale.

On dodaje da su u toku pregovori sa načelnikom niške policije oko realizacije plana, a kako kaže, još nije poznato na kojoj će se tačno adresi stanica nalaziti. Takođe dodaje da neće biti novih radnih mesta, već će određeni broj policajaca biti prebačen u novu stanicu.

On ističe da će Palilulci na taj način lakše moći da regulišu neophodnu dokumentaciju, ali i da će stepen bezbednosti biti veći. Nada se, kaže, da će tada biti posvećena i veća pažnja očuvanju Spomen parka Bubanj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com