Zdravlje

Pacijentkinja zadobila opekotinu noge na operaciji žuči

Tokom laperoskopske operacije žučne kese u Kliničkom centru u Nišu tridesetrogodišnja Emilija. R iz Pirota zadobila je opekotinu drugog stepenana natkolenici, potvrdio je danas pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Niš Goran Stanojević.

“Pred sam kraj laporoskopske operacije došlo je do kontakta ogoljenog kabla sa kožom pacijentkinje što je izazvalo opekotinu. Pacijentkinji je opekotina odmah zbrinuta i ona je otpuštena kući. Opekotina je zahvatila jedan do dva odsto tela”, rekao je Stanojević novinarima.

On je kazao da je pacijentkinja, uprkos nezgodi, otišla zadovoljna kući što je i napisala u knjizi utisaka. Provera svih kablova u operacionim salama, nakon što je pacijenktinja opečena

Klinički centar Niš

Stanojević je rekao da je Klinički centar zatražio proveru ispravnosti svih kablova firme “Proksima” u operacionim salama novog objekta KC.

Prema njegovim rečima, svi aparati sa kablovima firme “Proksima” u operacionim salama zamenjeni su drugim aparatima, dok ne stignu rezultati naknadne provere.

Stanojević je istakao da je firma “Proksima” izabrana za dobavljača na tenderu i da je prethodno dostavila sve neophodne dozvole i ateste.

“Istog dana kada se nezgoda dogodila obavili smo naknadnu kontrolu instalacija niskonaponske mreže i ustanovili da nisu u kvaru”, izjavio je Stanojević.

On je dodao da se kontrola niskonaponske mreže obavlja svakodnevno u svim operacionim salama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com