Društvo

Ovo je Naj Nišlija Igor Nurkić – Veliko srce velikog šampiona

Izvojevao je mnoge pobede na sportskim borilištima, a podjednako se dobro nosi i u “meču života”, u kojem se mladi niški džudista Igor Nurkić bori sa leukemijom limfoma, a upravo su njega njegovi sugrađani i čitaoci izabrali za Naj Nišliju u anketi Niških vesti.

Nurkićeva džudo karijera kretala se uzlaznom putanjom. Osvojio je u svim uzrasnim kategorijama medalje na državnim takmičenjima, a podjednako uspešan bio je i u sambou, ruskoj borilačkoj veštini sličnoj džudou, u kojoj je 2015. godine postao prvak Srbije za mlađe juniore.

Potpuno nenadano, Igor se našao pred najtežim životnim iskušenjem, pošto mu je dijagnostifikovana leukemija limfona, pa je trebalo otići na hitno lečenje u Flensburg, gde mu je sredinom juna 2016. godine uspešno urađena transplantacija matičnih ćelija.

Vest o bolesti odjeknula je Srbijom, nizom humanitarnih akcija i uz pomoć Ministarstva zdravlja Igor je sa porodicom otputovao u nemački grad gde je intervencija urađena besprekorno.

“Dobro se osećam. Oporavak posle transplantacije matičih ćelija ide sporo, ali bez problema. Sada je sve mnogo lakše kada sam kod kuće. Svake nedelje idem na kontrole kod doktora i on je zadovoljan kako se sve odvija. U februaru idem ponovo kod doktorke Nadežde Basare u Flensburg “, kaže Igor.

Sa 706 glasova čitaoca Niških vesti Nurkić je u anketi izabran za Naj Nišliju 2016. godine.

“Počastvovan sam što sam baš ja izabran, pogotovo što sam se našao u društvu zaista istaknutih i poznatih sugrađana. Posebno mi je drago sto su me izabrale moje Nišlije i veliko im hvala za ovo priznanje” istakao je on.

Podrška prijatelja, rodbine, klupskih drugova iz Kinezisa pristiže svakodnevno, a Igor naglašava da mu ona mnogo pomaže.

“Značila mi je od prvog trenutka kada sam saznao da sam bolestan. Upravo su oni bili ti koji su pokrenuli lavinu koja se proširila na čitavu zemlju, a i na čitav region. Ta podrška mi je mnogo značila dok sam bio u bolnici, jer bolnički dani sporo prolaze kada ste sami. Iako sam bio 2000 km daleko nisam se tako osećao jer sam sa njima stalno bio u kontaktu”, rekao je Nurkić.

U sportskoj karijeri ostvario je mnoge podvige, a kao najdražu smatra osvojeno 2. mesto na Državnom prvenstvu u sambou za mlađe juniore 2016. godine koje je osvojio sa još nedijagnostifikovanom bolešću.

Svečanost uručenja nagrada za Naj Nišliju i Nišlijku održaće se 9. januara u 12 sati u hotelu “My Place” na koktelu povodom slave Svetog Stefana Prvomučenika, 19. rođendana City Marketing Centra i 7. rođendana Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com