Društvo

Otvoreni bazeni na Čairu radiće i septembra

Poseta bazenima Čair ovog leta, bila je manja od očekivane.

Osnovni razlog slabe sezone je nestabilo vreme sa čestim kišama tokom jula, što je uticalo na skroman broj dana pogodnih za kupanje.

Iako se kupališna sezona zvanično završava 1. septembra, ukoliko bude sunčanih i toplih dana, kao što se najavljuje, otvoreni bazeni na Čairu će raditi i nakon ovog datuma.

Budući da nam ni epidemiološke, a ni vremenske prilike nisu išle na ruku ovog leta, kupališna sezona će sasvim sigurno biti produžena bar do polovine septembra. Ove godine more je mnogima bilo nedostižno zbog epidemije, zato smo odlučili da otvorene bazene ostavimo još koji dan na raspolaganju građanima. Nadamo se da će vremenske prilike biti povoljnije no što su bile u julu mesecu“, kažu u Sportskom centru Čair.

Foto: S.P.

U odnosu na prošlu godinu, kada su u nekoliko navrata prodali po 5.000 karata na dan, što je blizu maksimalnog kapaciteta, bazen Čair ovog leta beleži znatno manju posetu, čak 70 odsto, što će se, svakako odraziti na poslovanje Sportskog centra. Lošem bilansu, pored epidemije, kumovale su i kiše koje su trajale više od mesec dana, što je malo ko mogao da predvidi.

Zaposleni na bazenu kažu da se dezinfekcija čitavog kompleksa obavlja intenzivirano i da posetioci strogo poštuju sve propisane epidemiološke mere.

Foto: S.P.

Posle gotovo desetogodišnjih radova, uključujući i prekid od 1982-1986 godine, Kompleks sa olimpijskim, rekreacionim, dečijim bazenima, dvorištem sa terasom za sunčanje i otvorenim sportskim terenima pušten je u rad jula meseca 1989. godine.

Pored novosadskog „Spensa“, Čair je po ukupnoj i kvadraturi vodenih površina najveći sportski centar u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com