Društvo

(FOTO) Otvorena nova pijaca na Panteleju

Rekonstruisana pijaca sa šezdeset poljoprivrednih tezgi u centralnom delu i osamnest lokala od kojih su četrnest za izdavanje, otvorena je danas u gradskoj opštini Pantelej.

Pijaca je bila preko potrebna ovom delu grada, budući da se ovo naselje širi neverovatnom brzinom.

„Pijaca je tako koncipirana da imamo lokale po obodu gde će zapravo biti svi oni koji prodaju robu koja je potrebna svim građanima na ovom potezu. Centralni deo pijace je za poljoprivredne tezge i prodaju cveća. Uskoro očekujemo i parking sa donje strane pijace i ulicu sa donje strane pijace tako da će to biti jedna od najposećenijih pijaca u ovom gradu“ , navodi direktor Tržnice Goran Đorđević.

Prema rečima direktora Tržnice, na pijaci trenutno se nalazi 60 poljoprivrednih tezgi i za prodaju ćveca u centralnom delu, osamnaest lokala, od koji su četrnaest za izdavanje. Većina lokala je izdata i zakupci mogu se useljavati već od sutra.

Prvi mesec je besplatan za sve zakupce poljoprivrednih tezgi, dok za lokale neće biti, ali će se tu nalaziti pošta, apoteka, prodaja smrznute ribe, pekare…

„Sledeća je izrada idejnog projekta za pijacu na Ledenoj steni, a upravo završen idejni projekat za Kvantašku pijacu. Uskoro očekujemo preuzimanje te parcele da bi krenuli sa radovima, a nakon toga sledi rekontrukcija pijace Ćele Kula. Što se tiče Durlanske  pijace biće i tamo ulaganja u vidu rasadnih sistema da bi svim našim zakupcima na toj pijaci bilo lakše da funkcioniši i rade na njoj „, priča Đorđević.

Foto: Niške Vesti /T.V.

Kako navode, u celokupan projekat pijace, uloženo je oko 40 do 50 miliona dinara.  Podsećaju, da je, pred ove, investicije, rekonstrisana i Bulevarska pijaca sa oko 150 miliona dinara.

U celom gradu se trenutno nalazi trinaest pijaca, od kojih su pet veće.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Izgleda bolje nego na bulevaru . I verovatno kosta mnogo mnogo manje nego pijaca koja vise lici na stocnu pijacu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com